Brillant i intensa llum generacional

Brillant i intensa llum generacional

Jordi Otix

2
Es llegeix en minuts
Ignasi Fortuny
Ignasi Fortuny

Periodista. Principalment, escric sobre música.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Julieta es presenta canònica per al seu propòsit, aquest que ja acaricia: ser una diva del pop. Això, per no dir que és una etiqueta que ja posseeix, que li queda a la mida, malgrat la seva joventut (22 anys), com va comprovar ahir a la nit una sala Apolo plena en la presentació del seu sensacional àlbum 5AM, que transita per diversos escenaris de l’amor viscuts amb intensitat i foc juvenil. Aparició entre la boira, un ventilador per moure la seva llarga melena rossa, mirada ferma que revela una personalitat imponent, coreografia ambiciosa i una escenografia amb podi inclòs, infal·lible recepta si hi ha raons per cuinar-la, com és el cas.

Julieta destaca per la manera com descriu situacions, moments, atmosferes que traslladen el seu públic a llocs concrets, a experiències passades o presents. I ahir a la nit es va viure el clímax de tot això perquè ella, jove barcelonina, va confessar que era a la sala en la qual s’havien produït moltes de les històries que han inspirat les seves cançons. 5AM té un toc urbà evident (producció a càrrec dels Lo-wlight), tant per a cançons sobre l’amor impossible, Diga’m el que sents, obertura ahir a la nit després de la presentació, com en la seva resposta immediata, Enamorada de tu, per a aquella relació que costa d’oblidar.

Va sortir de la nit de festa que dibuixa al seu segon àlbum per recloure’s a Secret o Si tienes frío i desbocar-se a Ens besem. La celebració va ser compartida amb Maria Hein (Club), The Tyets (Clar que t’he trobat a faltar) i Mushkaa, amb qui va interpretar No m’estima+ en un moment de bogeria col·lectiva, instants que defineixen la importància i la transcendència de totes dues, protagonistes principals d’una jove escena catalana.

Notícies relacionades

‘En mi coche’

Julieta, una altra vegada com marquen els cànons, va deixar per al final del concert algunes de les seves cançons més vinculades al club, i no només el reggaeton, sinó temes que es fan gegants amb llums de neó, com En mi coche, i amb boles de miralls de discoteca, com Oh la la, Cari o Trenca’m el cor, amb la qual va tancar –abans va sonar un majestuós cant a la nostàlgia titulat Com aquell agost– en una nit en què la barcelonina va confirmar que és una indiscutible llum generacional. n

Temes:

Música