Als 90 anys

Mor l’actor David McCallum, de ‘NCIS’ i ‘The man from U.N.C.L.E.’

Mor l’actor David McCallum, de ‘NCIS’ i ‘The man from U.N.C.L.E.’

VALERY HACHE / AFP

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’actor d’origen escocès David McCallum, conegut per interpretar l’espia rus Illya Kuryakin a la sèrie ‘The man from U.N.C.L.E.’, de 1964, i l’investigador Donald ‘Ducky’ Mallard a ‘NCIS’, va morir aquest dilluns als 90 anys a Nova York, on vivia.

«David era un actor i escriptor amb talent, i estimat per molta gent arreu del món», va escriure en un missatge a X (abans Twitter) l’equip de la producció de ‘NCIS’, en què l’intèrpret continuava apareixent de tant en tant.

McCallum va començar la seva carrera al teatre, al seu natal Regne Unit, en la dècada dels 40. Però no va ser fins al seu fitxatge per la popular sèrie d’espies dels anys seixanta ‘The man from U.N.C.L.E.’ que va assolir la fama internacional.

En aquell temps, McCallum era tan popular entre les joves que en una ocasió va haver de ser rescatat per la policia durant un esdeveniment publicitari a la Universitat Estatal de Louisiana a Baton Rouge, després que un grup de noies adolescents l’assaltés, segons ‘The New York Times’.

La sèrie va ser cancel·lada el 1968 i l’actor es va dedicar a papers més petits, fins que el 2003 va començar a interpretar el Dr. Donald Mallard, més conegut com a ‘Ducky’, un excèntric metge forense que va acabar convertint-se en un dels personatges més estimats de la popular sèrie de detectius ‘NCIS’.

Notícies relacionades

El paper li va permetre aprendre sobre medicina i fins i tot acudir com a espectador a diverses autòpsies, i per aquest motiu els guionistes de la sèrie de vegades li demanaven consell sobre qüestions tècniques.

McCallum deixa una dona, quatre fills i vuit nets.