Curs 2023-24

L’institut de l’audiovisual i les arts escèniques obrirà amb 289 places

El Teatre Nacional de Catalunya (TNC) preveu línies de col·laboració relacionades amb la cessió d’espais i el suport de professionals

L’institut de l’audiovisual i les arts escèniques obrirà amb 289 places
1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El conseller d’Educació de la Generalitat, Josep Gonzàlez-Cambray, la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i el tinent d’alcalde de Cultura i Educació de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, han presentat aquest dimecres el nou Institut de Tècniques Audiovisuals i de l’Espectacle de Barcelona al Teatre Nacional de Catalunya. Obrirà les portes el curs 2023-2024 amb 289 places i nou grups que es duplicaran el curs següent.

El nou centre integrarà tots els ensenyaments professionals de les diferents disciplines que inclouen les arts escèniques com il·luminació, so, l’ús de la maquinària d’escenari, imatge per a l’escena, realització i producció, però també un cicle mitjà i els batxillerats que puguin crear itineraris dins d’aquest àmbit.

L’institut forma part d’una nova tipologia de centres focalitzats en els «ensenyaments professionals amb un disseny que aposta per una configuració d’espais flexible i polivalent» adaptats als usos, als perfils i a les edats dels usuaris a qui van dirigits. En aquest sentit, s’està treballant un conveni amb el Teatre Nacional de Catalunya (TNC) que preveu línies de col·laboració relacionades amb la cessió d’espais i el suport de professionals del TNC al personal docent del centre en diferents disciplines.

Sinergies

Notícies relacionades

 Aquesta col·laboració possibilitarà l’intercanvi d’informació entre el teatre i el personal docent del centre perquè es pugui realitzar una correlació de continguts entre les matèries que s’imparteixen i els projectes artístics que es portin a terme en cada moment al TNC.

El projecte vol «establir sinergies» amb altres equipaments culturals de la ciutat com la Sala Razzmatazz, Barcelona Music Lab, el Gran Teatre del Liceu, la Sala Becket, el Teatre Lliure, l’Auditori, el Palau de la Música Catalana, el Mercat de les Flors i el Primavera Sound, entre d’altres.