Festival Emergents

Tot a punt a l’Auditori per a la marató de música de cambra

Aquest dissabte el Cor Jove Nacional de Catalunya i The Ministers of Pastime, entre d’altres, tocaran a la Sala Oriol Martorell

Tot a punt a l’Auditori per a la marató de música de cambra

The Ministers of Pastime

2
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

Després d’acollir aquest divendres Alba Morena amb el seu disc autoeditat ‘Las dos edades’ juntament amb la seva banda i convidats de luxe, el Festival Emergents de l‘Auditori organitza aquest dissabte una marató gratuïta de música de cambra. La Sala 2 Oriol Martorell acollirà actuacions de sòlids intèrprets que val la pena descobrir. La música començarà a sonar a les onze del matí i no pararà fins a les vuit de la tarda. Hi actuaran, entre d’altres, el Cor Jove Nacional de Catalunya i el Veus – Cor Infantil Amics de la Unió. El primer, dirigit per Manel Valdivieso, oferirà les ‘Exèquies Musicals’, d’Heinrich Schütz. Un programa que contrasta amb ‘Songs of Hope’, un espectacle integral que aposta per la música de colors i amb moviments a través d’un viatge al sud-est asiàtic i els Estats Units. Entre els solistes, en l’apartat vocal, destaca el baríton Ferran Albrich, que oferirà lieder de Johannes Brahms i Hugo Wolf junt amb el pianista Marc Serra.

També hi actuarà el pianista georgià Sandro Gegechkori, guanyador del Concurs Internacional Maria Canals de l’edició del 2021; la soprano Aurora Peña, acompanyada al piano per Juan Songel i el Delis Duo, format per la violoncel·lista Irma Bau i la pianista Irina Veselova. Els seus programes se centraran en compositors del segle XIX, però també de creadors actuals com Josep Maria Guix.

The Ministers of Pastime, seleccionat com a grup integrant del programa EEEMERGING+, faran brillar la música antiga de diversos compositors europeus dels segles XVI i XVII. La pinzellada més internacional arriba de la mà del programa ECHO Rising Stars, que presenta la percussionista Vanessa Porter, interpretant fins a quatre estrenes nacionals, tres coencarregats per l’Auditori.

Més enllà de la Marató de Cambra, aquest dissabte el Festival Emergents comptarà amb el Liceu Jazz Grup, format pels alumnes més destacats de jazz del Conservatori Superior del Liceu.

Cristina Cordero, amb l’OBC

Dues de les formacions residents de l’Auditori, l’OBC (Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya) i la Banda Municipal. L’OBC, dirigida per Pablo Rus Broseta, interpretarà aquest dissabte dues obres clau d’Igor Stravinski, ‘El pájaro de fuego’ i ‘Le chant du rossignol’ i ‘Nacht und trompeten’, una peça de Hans Abrahamsen, compositor convidat aquesta temporada a l’Auditori. I la violista Cristina Cordero, guanyadora d’El Primer Palau i del Premi Joventuts Musicals d’Espanya, interpretarà ‘Der schwanendreher’ per a viola i orquestra de Paul Hindemith.

Notícies relacionades

La Banda Municipal de Barcelona, dirigida per José. R. Pascual-Vilaplana, el seu titular, presentarà aquest diumenge a partir de les 18.00 hores a la Sala 1 Pau Casals un programa amb moltes sorpreses. D’una banda inclou la jove trompetista austríaca Selina Ott, guanyadora de l’Opus Klassik Award 2021 i Primer Premi de l’ARD International Music Competition 2018 de Munic, que interpreta el ‘Concert per a trompeta’ d’Alexander Arutunian. De l’altra, s’estrenaran una nova obra de Salvador Brotons ‘Mar d’amunt’ i la versió per a banda simfònica de la ‘Simfonia núm. 3’ del compositor valencià Andrés Valero-Castells, una reflexió sobre l’Alzheimer, que ha dedicat a la seva mare, als seus cuidadors i a tots aquells afectats per aquesta terrible malaltia degenerativa.

Aquest concert acomiadarà la sisena edició del Festival Emergents que va obrir dijous la Jove Capella Reial de Catalunya i ha presentat ‘No se lo digas a nadie’, un renovador projecte de Carles Marigó i Anna Coloma que versiona en clau flamenca obres del versàtil guitarrista i compositor Enrique Cofiner, autor d’alguns èxits de Manolo Escobar.

Temes:

Auditori