Concurs

Johnny Rotten competirà per representar Irlanda a Eurovisió

El cantant de The Sex Pistols lluitarà amb la cançó ‘Hawaii’, interpretada pel seu grup PiL, per aconseguir la plaça

Johnny Rotten competirà per representar Irlanda a Eurovisió
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Més llenya per als que consideren que Johnny Rotten ha passat d’anticrist del sistema a anticrist del punk, del qual va ser icona suprema com a cantant de The Sex Pistols. Després d’haver participat en ‘realities’ com ‘I’m a celebrity... get me out of here’ i ‘Masked singer’, haver anunciat la mantega Country Life i haver mostrat la seva simpatia pel Brexit, Donald Trump i Nigel Farage, entre altres activitats i opinions més aviat poc punk, Rotten competirà amb cinc aspirants més per representar Irlanda al Festival d’Eurovisió, que se celebrarà el mes de maig vinent a la ciutat anglesa de Liverpool.

Johnny Rotten (John Lydon en els documents) actuarà al capdavant de Public Image Ltd (PiL) en un concurs de la televisió pública irlandesa, el 3 de febrer, del qual sortirà el representant per a Eurovisió d’Irlanda, el país amb més èxits en aquest festival després d’haver-lo guanyat en set ocasions.

La cançó amb què PiL, el grup que Rotten va formar després de la dissolució de The Sex PIstols i que va ressuscitar el 2009, és ‘Hawaii’, cançó editada aquesta setmana.

Segon intent

Es tracta d’un tema compost per l’artista per a la seva dona, Nora, que pateix Alzheimer, per recordar els bons moments viscuts per la parella en els seus viatges a aquestes paradisíaques illes del pacífic. «És una cançó dedicada a tots els que passen per moments difícils en el viatge de la vida, amb la persona que més estimen –ha dit Rotten–. També és un missatge d’esperança; que, al final, l’amor ho venç tot».

Notícies relacionades

El cantant ja va intentar representar Irlanda a Eurovisió el 2018 amb ‘Pleased to meet you’. Rotten té la nacionalitat irlandesa, a més de l’anglesa de naixement i la nord-americana aconseguida a posteriori, perquè la seva mare és originària del comtat de Cork i el seu pare, del comtat de Galway.

PiL competirà amb Wild Youth, ADGY, Connolly, K Muni & ND i Leila Jane per representar Irlanda a Eurovisió.