Cita amb el còmic i la cultura japonesa

El Manga Barcelona 2022 esgota les entrades abans de començar

15 novetats imperdibles per al Manga Barcelona

El Manga Barcelona torna amb nova ubicació, noves dates i novetats

¿Què fer amb nens al Saló del Manga de Barcelona?

El Manga Barcelona 2022 esgota les entrades abans de començar

SARA LOZOYA

2
Es llegeix en minuts
Anna Abella
Anna Abella

Periodista cultural

Especialista en art i llibres, en particular en novel·la negra, còmic i memòria històrica

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Manga Barcelona ja ho té tot a punt per a la seva 28a edició, que se celebrarà des d’aquest dijous 8 a diumenge vinent, 11 de desembre. I hi torna a haver fam de manga perquè ja ha penjat el cartell d’entrades esgotades. Fa una setmana ja s’havien acabat els tiquets per als dies 8, 10 i 11, a més de per als abonaments dels quatre dies. I aquest dimarts ja s’ha penjat també el cartell de ‘sold out’ per a divendres 9.

Això no significa que no quedin opcions per anar a la tradicional cita amb el còmic i la cultura japonesa, ja que cada dia aniran posant-se noves entrades a la venda a la web a mesura que el públic abandoni el recinte del saló i l’aforament ho permeti.

Aquest any se celebrarà a la nova ubicació de Fira Barcelona Gran Via, a l’Hospitalet, i ocuparà 82.000 metres quadrats d’espai, cosa que amplia la possibilitat de creixement futur i l’aforament més gran després que les instal·lacions de Fira Montjuïc es quedessin petites en les últimes edicions. La venda d’entrades es fa exclusivament ‘online’ des de la web de l’organització.

Amb les entrades ja venudes en el dia d’avui, assegura la directora del Manga Barcelona, Meritxell Puig, ja se superaran els 153.000 assistents aconseguits a la cita prepandèmica del 2019, i s'aconseguirà una edició de rècord. Aquest any també s’ha registrat un 6% més d’expositors.

Notícies relacionades

Durant la presentació de dijous passat, prèvia a la cita, es van recordar detalls de la programació, que s’ha anat anunciant a les xarxes en les últimes setmanes. Però també s’avançava una «sorpresa», sense revelar més detalls, lligada al fenomen de ‘One Piece’, sèrie de manga que acaba d’estrenar la seva 15a pel·lícula d’anime.

Entre els mangakes convidats més destacats d’aquest any al Manga Barcelona figuren dos d’arribats del Japó. Un és Nakaba Suzuki, autor de la sèrie ‘The Seven Deadly Sins’ (Norma). L’altre és Shun Umezawa, creador de la sèrie ‘El incidente Darwin’ (Distrito Manga). També ha aixecat molta expectació entre els fans la cantant Yoko Takahashi, una artista que acumula cent milions de reproduccions en ‘streaming’ i els grans èxits de la qual estan lligats a les cançons de la sèrie d’anime ‘Neon Genesis Evangelion’.