Franz Ferdinand inicia a Barcelona la gira que va haver d’ajornar per covid

Franz Ferdinand inicia a Barcelona la gira que va haver d’ajornar per covid
1
Es llegeix en minuts

La banda britànica Franz Ferdinand inicia aquest dimarts en el Sant Jordi Club de Barcelona la gira per Espanya que va haver d’ajornar per la pandèmia i que el portarà a Madrid i Bilbao, segons ha informat Live Nation.

Els concerts que se celebraran avui al Sant Jordi Club, demà al Wizink Center de Madrid i el 27 d’octubre al Bilbao Arena a la capital biscaïna, estaven previstos inicialment per al mes de març passat.

A causa de les restriccions de la pandèmia, els concerts espanyols van passar de ser els primers de la gira a situar-se després de les dates d’altres països europeus com França, Itàlia, la Gran Bretanya i Alemanya.

L’última vegada que Franz Ferdinand va passar per Espanya va ser el 2019, quan van visitar Valladolid i el Festival Internacional de Benicàssim (FIB).

Primer concert a Barcelona des del 2014

A Madrid no tornaven des que van tocar al Mad Cool i a La Riviera el 2018, a Bilbao des de la seva participació al BIME Live! un any abans i a Barcelona des del 2014, quan van passar pel Sant Jordi Club.

Ara tornen a Espanya amb la gira motivada per la sortida del seu disc de grans èxits ‘Hits to the head’.

Notícies relacionades

Autors d’èxits com ‘Take me out’, ‘Ulysses’ o ‘Do you want to’, aquest grup britànic va néixer el 2002 com una banda d’indie rock amb vocació pels ritmes més ballables i va publicar dos anys després el seu primer àlbum, de títol homònim, que va ser guardonat amb el prestigiós premi Mercury al millor disc per la crítica britànica.

Nominat als Grammy

A més de tenir un disc en col·laboració amb la banda nord-americana Sparks sota les sigles d’FFS, el grup ha sigut nominat en nombroses ocasions als premis Grammy i ha sigut guardonat amb dos Brit Awards gràcies als seus cinc discos d’estudi, que arriben fins a ‘Always Ascending’ (2018)