Festivals de tardor

Caitlin Moran, Chuck Palahniuk i Elif Batuman, caps de cartell de la II edició de FLEM 2022

  • Després d’una exitosa primera edició el 2021 i la celebració d’una jornada pop-up a Nova York el mes de maig passat, Literatura Expandida Magaluf torna per donar la benvinguda a la tardor

Caitlin Moran, Chuck Palahniuk i Elif Batuman, caps de cartell de la II edició de FLEM 2022

Joan Cortadellas

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Creat i conceptualitzat en col·laboració amb la llibreria i espai cultural Rata Corner, el festival Literatura Expandida Magaluf (FLEM) es consolida i eleva la seva aposta, sense perdre l’essència i la intenció que el va convertir en una celebració de la cultura, ideal per a amants de l’art, la música i, per descomptat, la literatura. 

Després d’una exitosa primera edició el 2021 i la celebració d’una jornada pop-up a Nova York el mes de maig passat, FLEN torna per donar la benvinguda a la tardor  a l’hotel INNSiDE de Meliá Calviá Beach.

FLEM 2022 reunirà durant tres jornades, del 30 de setembre al 2 d’octubre, a un total de 30 participants, entre els quals hi ha algunes de les veus més rellevants del panorama cultural nacional i internacional. Des dels Estats Units, el prestigiós novel·lista Chuck Palahniuk –autor del reconegut ‘bestseller’, ‘El club de la lucha– arribarà a Magaluf, en la seva única data a Espanya, per introduir el públic en el seu procés creatiu amb ‘Plantéate esto'’, la seva particular autobiografia.

Després de l’èxit dels seus títols anteriors com ‘La idiota’ i de ser una de les finalistes del Premi Pulitzer, Elif Batuman, també una cita exclusiva en FLEM per presentar ‘Lo uno o lo otro’, el nou llibre que publicarà aquest mes d’octubre amb Literatura Random House.

Notícies relacionades

 Un altre dels grans noms destacats és la britànica Caitlin Moran. Novel·lista, assagista i activista, Moran compta amb una llista de títols en el seu historial que, des de la seva pròpia experiència real i ficcionada, expliquen el sentir i la definició del què és ser dona en els temps que corren. L’últim, ‘Más que una mujer’ aborda la mitjana edat i les crisis existencials que provoca, tot això des del prisma de l’humor càustic que caracteritza l’autora.

 El cartell de FLEM 2022 el completen noms imprescindibles com els escriptors Ray Loriga, Marta Sanz, Sebastià Portell, Meryem El Mehdati, Anna Freixas, Pol Guasch i Eugenia Tenenbaum; els periodistes i escriptors Carlos del Amor i Jon Sistiaga, les il·lustradores Esther Gili, Amaia Arrazola, Carles GOD i Nívola Uyá, els músics i escriptors Joan Miquel Oliver, Abraham Boba, Miquel Serra i Jorge Martí del grup La Habitación Roja; els poetes Elvira Sastre, Josep Pedrals i Laura Sam i Marina García, i Monstre Espagueti del pòdcast Gente 2020 juntament amb la vinyetista Flavita Banana, que exercirà com a cronista oficial del festival.