Festival

El FIB 2022 arrenca amb magnificència després de dos anys d’espera

Benicàssim es bolca en el primer dia del festival després de l’aturada a causa de la covid

1
Es llegeix en minuts

Dos anys d’absència, dos anys sense la presència de ‘fibers’ per Benicàssim, sense aquests rostres fascinats per la vibració del so que emana dels diferents escenaris, sense l’alegria de compartir una experiència única com la que es viu en un festival de música d’àmbit internacional.

Dos anys sense FIB són massa, però la pandèmia provocada per la covid-19 ha marcat, i continua marcant, una transformació en la societat, amb la conseqüent suspensió durant dos anys d’aquesta cita ja mítica per la qual han desfilat alguns dels artistes més rellevants de les últimes dècades. Però ahir dijous se’n va celebrar la primera jornada en una edició en la qual ha tornat l’emoció després de la tensa espera i reforçant la seva voluntat d’acollir un públic inquiet per les diferents cultures musicals.

Notícies relacionades

Aquesta 26a edició, que durarà fins el diumenge 17 de juliol, es presenta en primera instància amb un ’sold out’ dels abonaments de quatre dies que fa bones les expectatives previstes d’assistència –unes 50.000 persones al dia–. De fet, milers de ‘fibers’ han desfilat el primer dia pels carrers de Benicàssim i han protagonitzat, una vegada més, les principals imatges del festival.

En la jornada d’avui, els fans han disfrutat de l’actuació de The Music Republic i de la de Declan McKenna, seguides pel grup Lori Meyers.