Concert

Dua Lipa desencadena la febre disco al Palau Sant Jordi

  • L’estrella britànica va oferir un espectacle sensual i hedonista, lluint-se com a diva pop, a compte del seu celebrat segon àlbum, ‘Future nostalgia’

2
Es llegeix en minuts
Jordi Bianciotto
Jordi Bianciotto

Periodista

ver +

 

 Eficaç mecanisme, el de Dua Lipa, per dissipar durant hora i mitja els vestigis de boira pandèmica i les tribulacions mundanes de cada dia: esveltes fites dansaires, espectacle, hedonisme, una mica d’humor i una mica de feliç disbarat en un xou que va obrir l’excepcional temporada de concerts a cop de disco-pop d’alts vols. Amb picades d’ullet als 80, per a gaudi de ‘boomers’, i alt rendiment ‘tiktoker’, ajuntant públics en el seu debut a Barcelona, aquest dimecres al Palau Sant Jordi (entrades llargament esgotades), concert a què seguirà un altre el dia 9, aquest en el marc del Primavera Sound.

La base la va posar ‘Future nostalgia’, el seu segon àlbum, des del primer tema, ‘Physical’, el vídeo del qual, va recordar, va gravar a Barcelona (en un pavelló de la Fira). Ecos d’Olivia Newton-John a joc ‘retro’ amb les retolacions al ‘Miami vice’ per anunciar la tropa de 10 ballarins. Dua Lipa va apuntar maneres com a diva, i la seva corpulenta veu de mezzosoprano va imprimir un segell propi a aquest repertori elegant i sexi. Temes que podrien causar enveja a Kylie Minogue o a Sophie Ellis-Bextor, i que va defensar amb summa sensualitat (tot i que subtil en comparació amb els ‘perreos’ llatins).

Maneres felines

Va dominar l’escena donant joc als seus, que bé podien transitar en patins o esbossar coreografies amb paraigua. Rotació de vestuaris amb ajustades granotes de Balenciaga i maneres felines en aquest avís a navegants anomenat ‘New rules’, en el qual ens va venir a dir que aquí mana ella. Molt disco-funk per portar-se a la boca amb delit, tot i que al seu dia, en aquest reeixit ‘Break my heart’, se li anés la mà i afusellés un ‘riff’ d’INXS.

Es va agrair el seu sentit de l’humor, amb l’atac de la llagosta, literal, al qual va fer front a ‘We’re good’, acompanyada d’imatges d’esfereïdores criatures de cine ‘pulp’. La sensualitat sense més coartades va envoltar ‘Good in bed’, ‘One kiss’ va desviar el focus al quadrilàter alternatiu, on ella (gairebé) es va confondre amb els ballarins, i ‘Cold heart’ va incloure el duet virtual amb Elton John. D’allà a l’ascens als cims del Sant Jordi a ‘Levitating’.

El propòsit d’aquesta londinenca de pares albanokosovars és, va dir, produir cançons atemporals, propòsit espinós en el ram del ‘hit’ per a la pista de ball. Però Dua Lipa compta ja, almenys, amb un número per als annals del disc-pop, ‘Don’t start now’, cançó sobre afrontar els canvis vitals, que va coronar la nit amb tots els mèrits, transmetent-nos el missatge de mirar cap endavant sense càrrecs de consciència.

Notícies relacionades