67 edició

Temps de Flors 2022 a Girona: programa, horaris i entrades per al festival

Durant la celebració es reobriran alguns dels espais interiors més emblemàtics de la ciutat catalana

Temps de Flors 2022 a Girona: programa, horaris i entrades per al festival

Marc Martí /DdG

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El festival Temps de Flors tornarà a tenyir de color els carrers de Girona en una 67 edició amb la programació plena de concerts i espectacles. A més, després d’una edició cancel·lada, el 2020, i una altra a l’aire lliure per les restriccions del coronavirus, el 2021, aquest any s’obriran alguns dels espais interiors més emblemàtics durant la festivitat gironina.

Nou dies de celebració

Temps de Flors, una festa que consisteix en l’exhibició de flors en monuments, patis i jardins de tota la ciutat, se celebrarà durant un total de nou dies: començarà el dissabte 7 de maig i s’allargarà fins el diumenge dia 15. Durant més d’una setmana es desenvoluparan concerts, exposicions, tallers i altres activitats, la majoria d’accés i participació gratuïts. No obstant, es pot destacar que algunes de les rutes guiades sí que requereixen la prèvia adquisició de tiquets.

Alguns dels llocs més representatius que s’impregnaran dels colors i perfums propis d’aquesta festa, celebrada anualment des del 1954, són la catedral, la plaça dels Jurats o l’ajuntament. Així mateix, aquest any reobriran les seves portes alguns espais interiors que es van mantenir tancats l’edició passada per les restriccions del coronavirus. Així doncs, els Banys Àrabs o els soterranis i el claustre de la catedral seran accessibles en aquesta 67 edició.

Concerts i exposicions

L’agenda del festival està plena d’espectacles per a totes les edats i gustos. D’una banda, se celebraran multitud de concerts, els artistes dels quals aniran des de corals com Virtelia o La Floresta, passant per DJ Klim, fins a arribar a Clara Gispert. Per tant, durant els nou dies de festivitat abundaran els esdeveniments musicals, amb intèrprets de gèneres de tot tipus.

Les exposicions seran l’altra gran activitat del Temps de Flors: ‘Bells Boscos Vells’, ‘Anatomia Floral’ o ‘Esclat’ són els noms d’algunes de les exhibicions que es podran presenciar aquest any. A més, tallers, visites guiades i fins i tot una campanya de donació de sang són altres de les iniciatives recollides dins de la programació.

Carrers florits... i nets

Notícies relacionades

A finals d’abril, la plantilla de Girona + Neta va amenaçar amb començar una vaga indefinida de recollida d’escombraries. L’advertència va posar en perill una ciutat que es trobava a les portes de celebrar Temps de Flors. Després de diverses negociacions amb l’Ajuntament, va sorgir una proposta d’acord, que finalment ha sigut aprovada aquest dilluns amb 90 vots a favor, 65 en contra i 12 abstencions. 

L’aval al preacord suposa que, automàticament, es desconvoqui una aturada indefinida que, tot i que inicialment s’havia convocat per a la mitjanit d’aquest 2 de maig, es va retardar fins a conèixer el resultat de les votacions. Així doncs, l’anul·lació de la protesta suposa un alleujament per a una ciutat que comptarà amb neteja als seus carrers durant tot el festival.

Temes:

Girona