Votació de matinada

Desconvocada la vaga de recollida d’escombraries a Girona

Els treballadors donen el vistiplau al preacord del nou conveni

Desconvocada la vaga de recollida d’escombraries a Girona

AJUNTAMENT DE GIRONA

1
Es llegeix en minuts
ACN

La plantilla de Girona + Neta ha ratificat el preacord pel nou conveni i s’ha desconvocat la vaga indefinida de recollida d’escombraries. Les votacions s’han repartit en els tres torns de treball i l’urna amb els butlletins no s’ha obert fins ben entrada la matinada. Els resultats s’han conegut pels volts de les tres de la matinada. La desconvocatòria ha suposat un alleujament per a la ciutat, que inicia aquest dissabte una de les seves festes principals: el Temps de Flors.

Notícies relacionades

Dels 167 treballadors i treballadores que hi ha a la plantilla, 90 han votat a favor del preacord. Hi ha hagut 65 vots en contra i els 12 restants han estat abstencions. El nou conveni estarà vigent fins al desembre del 2024. Entre d’altres, inclou un pacte de rendes, passar a plantilla els 50 interins que té l’empresa i estableix que a partir d’ara les contractacions es faran a través del Servei Municipal d’Ocupació (SMO).

L’aval al preacord suposa que, automàticament, es desconvoqui la vaga indefinida en la recollida d’escombraries i neteja viària. Inicialment s’havia convocat per a la mitjanit d’aquest 2 de maig, però com que hi havia l’assemblea, es va retardar fins a conèixer el resultat de les votacions. Ara, una vegada aprovada el preacord, la parada queda desconvocada de manera automàtica.