Premis del cine català

Tot a punt per a la gala més diversa dels Gaudí

  • La cerimònia més oberta, informal i pròxima se celebrarà aquest diumenge a la Sala Oval del MNAC amb un escenari central i 1.300 convidats

  • Les actrius Sílvia Abril i Mireia Portas, la banda Las Karamba i el duo Tarta Relena participaran en la gala que TV-3 i Catalunya Ràdio retransmetran en directe a partir de les 22.00 hores

Tot a punt per a la gala més diversa dels Gaudí

ACN/Guillem Rosset

2
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

Aquest any hi haurà moltes novetats en la gala dels premis Gaudí d’aquest diumenge a la nit. Per primera vegada se celebrarà a la Sala Oval del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) amb 1.300 convidats. Comptarà amb un escenari central de 360 graus i serà una gala oberta, informal, pròxima i diversa. Serà una festa en sintonia amb la línia de l’Acadèmia del Cine Català, que ha recollit dades de les produccions inscrites als Gaudí en tot allò relatiu a gènere, edat, orientació sexual, origen, diversitat funcional i classe, obrint amb això una línia de treball per assegurar uns estàndards de visibilitat de col·lectius infrarepresentats que serà d’obligat compliment per a les produccions candidates als Gaudí. Serà una gala en línia amb l’espot dels premis Gaudí protagonitzat per Ariadna Gil, un clam a la diversitat i a l’autoafirmació identitària.

La gran nit del cine català, que es podrà seguir en directe per TV3 i Catalunya Ràdio a partir de les 22.00 hores, és una producció d’El Terrat (The Mediapro Studio). Més enllà d’humor i música, l’Acadèmia hi mostrarà el ferm suport del cine català amb el poble ucraïnès en diversos moments de la cerimònia. Hi participaran les actrius Sílvia Abril i Mireia Portas, el director i humorista Carlo Padial, els Òscars (Dalmau i Andreu, creadors del reconegut programa radiofònic ‘La competència’) i les còmiques Ana Polo i Oye Sherman, creadores del popular ‘podcast’ ‘Oye Pol’, de Radio Primavera Sound. També hi actuaran la prestigiosa soprano Dolors Aldea, el duo de folk Tarta Relena, integrat per Marta Torrella i Helena Ros, i la multicultural banda Las Karamba.

Notícies relacionades

No serà una gala a l’ús, expliquen els directors de l’espectacle, capitanejat per Enric Cambray, David Lillo, Joan Grau i Oriol Bosch. «Aquest any no volíem una gala, sinó una celebració, una declaració d’amor al nostre cine convertida en una festa que trenca la barrera entre l’espectacle i el públic, entre el cine i la resta de la societat. Una festa directa i sense artificis, com el nostre cine», han explicat. L’escenari no serà a la italiana. «Hem creat un escenari baix circular en el qual les persones que pugen a escena es poden moure 360 graus. Els nominats i els convidats s’asseuran al voltant de taules, com ha de ser en qualsevol reunió de persones que estan contentes de trobar-se». I afegeixen: «Volem que els Gaudí d’aquest any siguin una celebració col·lectiva de veritat».

Els premis seran entregats, entre d’altres, per la medallista olímpica Ona Carbonell, la cantant Amaia, l’artista i activista Samantha Hudson i Carla Simón, flamant guanyadora de l’Ós d’Or a Berlín amb ‘Alcarràs’.

Temes:

Premis Gaudí