‘Slomo’

Nova polèmica al Benidorm Fest: ¿és un plagi la cançó de Chanel?

Denuncien la semblança del tema ‘SloMo’ amb una cançó de l’any 2017 d’una artista sèrbia

Nova polèmica al Benidorm Fest: ¿és un plagi la cançó de Chanel?

EFE / RTVE

2
Es llegeix en minuts

El Benidorm Fest suma una nova polèmica. I ja és la tercera. La votació del jurat a Tanxugueiras va crear la primera polèmica. La cinquena posició que li van atorgar a les gallegues (a qui el públic va donar suport majoritàriament) va ser una gerra d’aigua freda. Les xarxes van cremar. Però hores més tard va saltar una altra controvèrsia. Chanel, la vencedora, podria haver incomplert les normes. Va començar a córrer com la pólvora la teoria que el nombre de paraules en anglès que utilitza en el seu tema ‘SloMo» supera el màxim del 35% que permeten les bases. Ara acaba de sorgir una nova denúncia.

¿És un plagi la cançó de Chanel? Aquesta és la nova crítica que s’està viralitzant a través de les xarxes socials. I la polèmica arriba amb exemples gràfics i sonors. S’apunta a un tema del 2017 l’artista sèrbia Dara Bubamara. La semblança de la tornada de les dues cançons (‘SloMo’ i ‘Ekstravagantno’) ha sigut suficient perquè els internautes, una vegada més, hagin posat la decisió del jurat del Benidorm Fest en dubte.

Tot i que el Benidorm Fest va parlar alt i clar: volia majoritàriament Tanxugueiras a Eurovisió. El jurat tenia altres plans per a elles. La seva paupèrrima valoració, que les va deixar en cinquè lloc tan sols per davant de Gonzalo Hermida –que no va poder arribar a actuar en directe–, Xein i Varry Brava, feia pràcticament impossible que superessin Chanel. La polèmica estava servida i continua amb denúncies d’un suposat plagi.

Notícies relacionades

Sabela, Olaia i Aída van poder, amb tot, assaborir l’èxit que suposa saber-se les guanyadores de l’audiència. Tant el vot demoscòpic com els recollits a través de sms i trucades telefòniques donava la màxima puntuació a Tanxugueiras. No obstant, al final del Benidorm Fest, el trio de pandereteiras quedava en tercera posiciófet que va desencadenar la polèmica a les xarxes socials i qüestionant l’eslògan que des de l’organització van voler fer fort durant tot el procés de selecció: «El festival que tu vols».

La sensació generalitzada, almenys a les xarxes socials, era que finalment havia sigut el festival que va voler el jurat, ja que Rigoberta Bandini, l’altra gran favorita, també quedava en segona posició.