Premis de cine

276 cintes opten a l’Oscar a millor pel·lícula, el menor número en 10 anys

  • En l’edició anterior hi va haver 366 aspirants, la quantitat més alta en mig segle

oscar

oscar

1
Es llegeix en minuts
EFE

Un total de 276 pel·lícules competeixen per ser nominades a l’Oscar a la millor pel·lícula de l’any, la categoria més important dels premis de l’Acadèmia de Hollywood, cosa que suposa el menor registre dels últims deu anys, a causa de la pandèmia. La llista oficial de nominats es coneixerà el 8 de febrer.

Un dels motius que explica aquest important descens en el registre d’aspirants, donat a conèixer per l’Acadèmia, és que el període d’elegibilitat per a aquesta edició és de tan sols 10 mesos, ja que l’any passat, que es va ajornar la gala a finals d’abril, també es va ampliar el termini a les pel·lícules estrenades el gener i el febrer del 2021. Aquesta extensió va provocar que 366 pel·lícules aspiressin a emportar-se l’Oscar a la millor pel·lícula, el número més alt dels últims 50 anys. No obstant, en la nova edició, la número 94, només podran concursar les cintes estrenades entre l’1 de març i el 31 de desembre del 2021.

Notícies relacionades

Tot i així, l’Acadèmia ha mantingut la modificació excepcional que va fer al seu reglament per admetre a concurs les pel·lícules que s’hagin estrenat directament per ‘streaming’, sense passar pels cines, tot i que amb la condició que tinguessin planejada una estrena en sales, impossibilitada pel coronavirus.

La categoria de millor pel·lícula internacional compta aquest any amb tres cintes en espanyol preclassificades al primer tall: ‘El buen patrón’ (Espanya), ‘Noche de fuego’ (Mèxic) i ‘Plaza Catedral’ (Panamà). A més, l’espanyol Alberto Iglesias, col·laborador habitual de Pedro Almodóvar, segueix en la lluita per l’Oscar després de posar-se en el grup de preseleccionats per la banda sonora de ‘Madres paralelas’. També hi ha un curt espanyol entre els semifinalistes, ‘Distancias’, i dues aspirants hispanes en la categoria de millor curt animat, ‘El limpiaparabrisas’ (Espanya) i ‘Bestia’ (Xile).

Temes:

Oscars Cine