A Netflix

Quién maneja los hilos: docusèrie sobre un dels estafadors més descarats del món

  • Robert Hendy-Freegard va aconseguir controlar i estafar set dones i un home traient-los gairebé un milió de lliures

Quién maneja los hilos: docusèrie sobre un dels estafadors més descarats del món
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Netflix va estrenar aquest passat 18 de gener ‘Quién maneja los hilos: Tras la pista de los mayores impostores’, una minisèrie dirigida per Sam Benstead i Gareth Johnson en la qual s’explica la història de Robert Hendy-Freegard, un dels estafadors més descarats del món. Durant aproximadament dues dècades Robert es va fer passar per un espia britànic per a així poder enganyar les seves víctimes i famílies amb l’objectiu de treure’ls diners. Durant aquell temps va aconseguir controlar i estafar set dones i un home traient-los gairebé un milió de lliures.

El mètode que utilitzava consistia a fer creure a les seves traumatitzades víctimes que estaven sent còmplices d’operacions per al servei secret i que si no complien l’establert les seves famílies correrien un perill greu. D’aquesta manera, i amb un mètode cruel, Robert va aconseguir controlar i aprofitar-se de les seves víctimes, que complien les ordres per por. En aquesta docusèrie ens situem en el present amb una família que tem per la seguretat de la seva mare.

Una víctima en parador desconegut

A la minisèrie de 3 capítols podrem veure els testimonis parlar en primera persona sobre com van caure en la trampa de Freegard i a més, el relat comptarà el drama i els moviments d’una ment mestra com la de Robert utilitzada per a l’art de l’engany.

Notícies relacionades

En un dels casos de les vuit persones estafades es troben els fills d’una dona que va caure a les urpes de Freegard i expliquen com poc a poc aquesta es va allunyar de la família. A més, afegeixen que, tot i que van notar canvis en la seva mare, no sabien ni es podien imaginar que alguna cosa com això passava. I, tot i que intentessin en el dia d’avui parlar amb ella, porten set anys sense tenir-hi contacte ja que no saben res sobre el seu parador.

Aquest estafador, a més, va aconseguir viatjar durant 10 anys de país en país sense que el detectés l’FBI, és per això que es va convertir en un fantasma per a les autoritats i al seu torn, un dels estafadors més grans, ja que sabia controlar al complet la vida de les seves víctimes.