Reflectir la diversitat

Harry Potter podria tenir una sèrie amb personatges trans i multiracials

El projecte no compta amb el recolzament de J. K. Rowling, que ha sigut acusada de trànsfoba en diverses ocasions

Harry Potter podria tenir una sèrie amb personatges trans i multiracials
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

J. K. Rowling va arribar a la fama després de crear un món ple d’animals fantàstics i pocions màgiques, però els personatges, majoritàriament, són blancs i cis. A més, des que la creadora de Harry Potter es va referir a les dones com a «persones que menstruen» no li han deixat de ploure crítiques pels seus comentaris trànsfobs i per no incloure trames ‘queer’ a les seves novel·les.

Per aquestes raons, i més enllà dels ‘fanfics’ LGTBI escrits per part de la ‘potterhead’ (així es diuen els fans de la saga), s’ha plantejat un projecte que vol portar a terme una reedició de les pel·lícules amb l’objectiu que siguin més inclusives.

Una sèrie web

La productora de vídeos de TikTok, Megan Mckelli, ha tingut la idea de crear una sèrie web, però de moment, no compten amb el consentiment de l’autora. De tota manera, la idea és que el rodatge comenci entre el juny i el juliol d’aquest any.

Per a Mckelli l’objectiu és «reflectir la diversitat del conjunt de fans de la saga a través dels seus personatges favorits, de manera que hi hagi persones de tots els colors, que existeixin trames queer i que vegem persones de diferents religions».

Requisits per presentar-se al càsting

Es coneixen alguns dels detalls com, per exemple, que Harry no serà el protagonista d’aquesta sèrie. Segons el diari ‘Daily Mail’ també han sortit a la llum els requisits que demanen els creadors per presentar-se al càsting.

Per al personatge de James Potter, el pare de Harry, l’intèrpret ha de ser «asiàtic, negre, descendent d’africans, ètnicament ambigu, multiracial, indígena, llatí, hispà, de l’Orient Mitjà, surasiàtic, indi o habitant de les illes del Pacífic».

Notícies relacionades

Per al paper de Lily Evans, la mare del protagonista de la saga, i per a Peter Pettigrew, es requereix que siguin persones «no conformes als convencionalismes de gènere». El personatge de Sirius Black serà interpretat per un actor no blanc i el professor Remus Lupin no ha de ser un home obligatòriament.

Batalla als jutjats

J. K. Rowling és una fèrria protectora de la seva obra i n’és la propietària intel·lectual. Per aquesta raó, si la websèrie tira endavant sense el seu permís, és probable que arribi als tribunals.