A Anglaterra

Una escola canvia el nom del seu edifici J.K. Rowling per les acusacions de transfòbia

  • Des del 2020 l’escriptora de Harry Potter ha sigut el blanc d’activistes que defensen el col·lectiu trans

JK Rowling, en una fotografia del mes d’octubre passat.

JK Rowling, en una fotografia del mes d’octubre passat. / AP / DAN HALLMAN

2
Es llegeix en minuts

Una escola anglesa que havia batejat un dels seus edificis com J.K. Rowling en honor a l’escriptora de la saga de Harry Potter li ha canviat el nom per les seves «opinions sobre les persones trans» i les acusacions de transfòbia.

Ara batejat Holmes

Bowells School, a Chelmsford (a Essex, a l’est d’Anglaterra), que acull alumnes d’11 a 18 anys, ha substituït el seu nom pel de Holmes, en honor a l’atleta britànica Kelly Holmes. Segons ha explicat Stephen Mansell, director de l’escola, ell volia crear «una comunitat escolar vibrant, inclusiva i democràtica, en què animen els estudiants a convertir-se en ciutadans independents i segurs». A més, va afegir que «a la tardor del 2021 vam revisar i canviar el nom d’un dels edificis escolars després de nombroses sol·licituds dels estudiants i el personal, així com el vot de tota l’escola».

Consultes amb estudiants i personal

El butlletí escolar del juliol va proclamar que els seus sis edificis portaven el nom de «ciutadans britànics que van sobresortir». «No obstant, després de nombroses consultes d’estudiants i personal, vam reexaminar el nom del nostre edifici vermell ‘Rowling’ en vista dels comentaris i opinions de J.K. Rowling sobre les persones trans», va dir Mansell. El 2020, J.K. Rowling va compartir un article a Twitter sobre «persones que menstruen», comentant sarcàsticament: «Estic segura que hauríem de parlar amb aquestes persones. Algú m’ajuda. ¿Noies? ¿Dones?

Un blanc per als activistes dels drets transgènere

Tot això, va provocar la ira de centenars d’usuaris a internet, que li van recordar que els homes transgènere poden tenir el període i les dones transgènere no. Des d’aleshores, Rowling ha sigut el blanc de milers d’atacs de forma regular per part d’activistes dels drets transgènere. L’escriptora va confessar al novembre que fins i tot havia rebut amenaces de mort.

La situació de les persones trans ha sigut objecte d’un acalorat debat els últims anys al Regne Unit, amb activistes que lluiten pels seus drets d’una banda i certs intel·lectuals, escriptors i docents, especialment feministes, per l’altra, acusats de transfòbia, sent víctimes de la «cultura de la cancel·lació».

‘Harry Potter: Regreso a Hogwarts’

Notícies relacionades

Fa un parell de dies es va estrenar a HBO Max un especial en què els actors i part dels productors d’una de les sagues més famoses del món es van reunir. Qui no va aparèixer va ser l’escriptora que va donar vida al jove Harry Potter, J.K. Rowling.

Es creu que el principal motiu pel qual es va negar a participar en el documental va ser per les acusacions que era «transfòbica».