Aniversari 20 anys

¿Per què no surt JK Rowling en el retrobament de Hogwarts?

¿Per què no surt JK Rowling en el retrobament de Hogwarts?
2
Es llegeix en minuts

El dia 1 de gener HBO Max va saber donar la benvinguda a l’any d’una manera molt especial per als ‘Potterheads’, ja que, 20 anys després de la primera pel·lícula del jove mag, va estrenar ‘Harry Potter: Regreso a Hogwarts’.

Durant aquesta reunió vam poder veure molts dels seus personatges, entre els quals els protagonistes de la saga: Harry Potter (Daniel Radcliffe), Hermione Granger (Emma Watson) i Ron Weasley (Rupert Grint). Tot i així, aquests no van ser els únics ja que també van participar Draco Malfoy (Tom Felton), Bellatrix Lestrange (Helena Bonham Carter) o Hagrid (Robbie Coltrane), entre molts més. En el retrobament, a més, també va participar Chris Columbus, director de les dues primera pel·lícules de la saga.

Junts van compartir moments, rialles, emocions, van desvelar alguna dada secreta i no tan secreta (com per exemple que el nostre protagonista estava enamorat d’Helena o que Watson ho estava de Tom Felton).

Gràcies a aquest especial, els fans van poder reviure el món màgic de de Harry Potter i els seus amics, tot i que només fos per uns minuts. Tot i així, hi va haver una persona molt important de la saga que gairebé no va participar en aquesta trobada, la que va donar vida a Harry Potter, l’escriptora britànica J. K. Rowling.

Només en unes gravacions

Tot i que al principi del documental l’autora apareix, només es tracta d’unes imatges gravades durant una entrevista de 2019 en les quals explica la dificultat que suposava trobar un actor que pogués interpretar el protagonista de la saga.

Acusada de «transfòbica»

Va ser la mateixa escriptora qui va avisar, fa relativament poc, al mitjà Entertainment Weekly declarant que no apareixeria en l’especial i que l’únic que apareixeria serien unes imatges seves ja gravades anteriorment. Segons fonts pròximes a Warner Bros, va ser ella qui va decidir no participar.

Tot i que no se sàpiga amb certesa, es creu que el motiu pel qual Rowling no ha volgut participar és per la polèmica que hi va haver el 2020 en la qual se la va acusar de ser «transfòbica» per dir que els homes que no s’operen no haurien de ser reconeguts legalment com a dones. Es creu que això va provocar que part de l’equip de Harry Potter (inclosos els protagonistes de la saga) es distanciessin d’ella.

Cap declaració

Notícies relacionades

De moment, l’autora no s’ha pronunciat davant el fet de no haver participat en el ‘Retrobament de Hogwarts’, tot i així es creu que es deu a l’esmentat anteriorment. A més, Warner ha declarat que ha reduït l’associació de la saga amb Rowling, ja que aquesta gairebé no ha participat en el nou videojoc Hogwarts Legacy, del qual aquest any es donarà més informació.

D’altra banda, J. K. Rowling va publicar un fil en el seu Twitter el passat 29 de desembre en què parlava d’un article escrit i publicat per ella mateixa en el qual declara que la vida i els drets de les persones ‘trans’ són importants.

Temes:

Harry Potter HBO