Arquitectura

Cinc obres internacionals de Ricardo Bofill

  • L’arquitecte català mort aquest divendres va firmar grans projectes en diferents països. Destaquem cinc obres a l’estranger

Cinc obres internacionals de Ricardo Bofill

Ricardo Bofill Taller de Arquitectura

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

1. Les Arcades du Lac. Le Viaduc

Any: 1982. Residències. Saint-Quentin-en-Yvelines, París. França. Va ser el primer gran projecte del Taller d’Arquitectura de Bofill construït a França. Va formar part de la política francesa de ciutats noves als afores de la capital. Es van crear des de zero per descongestionar París i promoure un creixement ordenat evitant crear mers suburbis. La distribució dels edificis està basat en el disseny d’un jardí francès. Gràcies a un gran pàrquing subterrani que comunica tots els edificis, els carrers i places es van concebre només per a ús per als vianants.

2. Escola de Música Shepherd

Any: 1991. Rice University. Houston, Texas, EUA. Àrea total: 13.000 metres quadrats. Situat al campus de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Rice, l’edifici de l’Escola de Música i Arts Escèniques de Shepperd compta amb una composició racional basada en la ciutat romana i dividida en sectors per carrers coaxials. L’edifici està format per dues llargues ales paral·leles d’una altura reduïda, connectades per jardins i passadissos de ‘loggias’.

3. 77 West Wacker Drive

Any: 1992. EUA. Oficines. Chicago, Illinois. L’edifici d’oficines de 50 plantes representa una fita a les obres del Taller d’Arquitectura de Ricardo Bofill. Va ser dissenyat en un estil «clàssic modern» amb granit blanc portuguès i mur cortina de vidre gris platejat. La façana mostra un disseny de proporcions clàssiques, que recorda el Campanile de Giotto a la catedral de Florència, dividida en diferents nivells units per columnes. Un temple clàssic i proporcionat corona la part superior. La planta baixa compta amb un atri de 18 m d’alt en marbre gris i blanc; un monumental hall d’entrada amb escultura de l’artista internacional Xavier Corberó; una pintura mural d’Antoni Tàpies, i un estany en granit negre que reflecteix exuberants plantacions de bambú.

4.Casablanca Twin Center

Notícies relacionades

.Any: 1998. Casablanca, Marroc. Dues torres bessones situades a la ciutat marroquina de Casablanca, la més important del país. Totes dues fan 115 metres d’altura i compten amb 28 plantes, són completament idèntiques. Són les més altes del Marroc i figuren entre les 30 més altes del continent africà. Inclou un centre comercial que compta amb cinc nivells.

5. Universitat Politècnica Mohamed VI.

Any: 2016. Ben Guerir, Marroc. El Campus de la Universitat Politècnica, que s’estén sobre un terreny d’aproximadament 55 hectàrees a 80 quilòmetres al nord de Marràqueix. L’equip format per Ricardo Bofill Taller d’Arquitectura i l’arquitecte marroquí Elie Mouyalu combina el respecte per l’esperit del lloc amb els objectius de l’optimització de l’eficiència energètica i del desenvolupament sostenible. El disseny promou la circulació per als vianants, l’intercanvi intel·lectual i social i el sentit de comunitat.

Temes:

Arquitectura