Bad Bunny, l’artista més escoltat a Spotify el 2021

  • El músic porto-riqueny encapçala la llista de reproduccions a tot el món per segon any consecutiu

  • Rauw Alejandro lidera el rànquing a Espanya, on el seu ‘Todo de ti’ arrasa com la cançó més demanada

Bad Bunny, l’artista més escoltat a Spotify el 2021
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Per segon any consecutiu, el cantant porto-riqueny Bad Bunny (nom real: Benito Antonio Martínez Ocasio) encapçala la llista dels artistes més escoltats en el servei de música en ‘streaming’ Spotify a tot el món. Més de 9.100 milions d’escoltes el 2021 han consolidat el regnat planetari de Bad Bunny, que ja el 2020 s’havia convertit en el primer músic llatí que liderava el rànquing de reproduccions a Spotify en tot un any natural.

La nova fita de l’artista nascut fa 27 anys a Vega Baja constitueix, segons ha remarcat la plataforma en un comunicat, «una mostra més que la música en espanyol continua conquistant cada any les orelles dels oients a tot el globus». En la segona posició del rànquing mundial s’ha situat la cantant i compositora nord-americana Taylor Swift, mentre que el tercer lloc és per al grup sud-coreà BTS, que apareix per primer cop al podi de Spotify.

Hegemonia boricua

El domini de la música porto-riquenya es fa especialment aclaparador en la llista de reproduccions a Espanya, on Bad Bunny ocupa el segon lloc després de cedir el liderat al seu compatriota Rauw Alejandro (Raúl Alejandro Ocasio Ruiz), que amb el megaèxit ‘Todo de ti’ encapçala també la classificació de les cançons més sentides.

Immediatament darrere Rauw Alejandro i Bad Bunny figura un altre porto-riqueny, Myke Towers (Michael Anthony Torres Monge), el duo del qual amb Sebastián Yatra ‘Pareja del año’ ha sigut a més la segona cançó més reproduïda a Spotify a Espanya el 2021. En aquesta última categoria, la medalla de bronze se l’emporta ‘Yonaguni’, de Bad Bunny, per reafirmar l’hegemonia boricua.

C. Tangana, el primer espanyol

L’artista espanyol més escoltat al seu país ha sigut, com era de preveure, C. Tangana, que el febrer passat, amb ‘El Madrileño’, va batre el rècord de la millor estrena d’un elapé nacional al superar els cinc milions de reproduccions en només un dia.

Notícies relacionades

En l’àmbit internacional, la llista de cançons més sentides del 2021 l’encapçala ‘Drivers license’, de la jove actriu i cantant californiana Olivia Rodrigo, que acumula més de 1.100 milions d’escoltes a Spotify. En segona i tercera posició, respectivament, hi ha ‘MONTERO (Call me by your name)’ del raper Lil Nas X, i ‘STAY’, de The Kid LAROI amb Justin Bieber.

Buenafuente i Berto, reis del podcast

Spotify també ha donat a conèixer el rànquing dels podcasts més seguits l’any que ara s’acaba. A Espanya, el número u ha sigut per a ‘Nadie sabe nada’, d’Andreu Buenfuente i Berto Romero, seguit per ‘Entiende tu mente’, un programa de psicologia conduït per Molo Cebrián, Luis Muiño i Mónica González, i ‘Estirando el chicle’, de Carolina Iglesias i Victoria Martín.