Cita rockera

El Rock Fest de Santa Coloma de Gramenet tornarà el 2022 rearmat amb Alice Cooper

El festival metaler de Can Zam confirma la seva tornada, tres anys després de la seva última edició, amb un cartell ple de clàssics com Kiss, Judas Priest, Manowar, Megadeth i Mercyful Fate

El Rock Fest de Santa Coloma de Gramenet tornarà el 2022 rearmat amb Alice Cooper

FERRAN SENDRA

2
Es llegeix en minuts
Jordi Bianciotto
Jordi Bianciotto

Periodista

ver +

Després de dos ajornaments, el 2020 i el 2021, per causa pandèmica, el Rock Fest, multitudinària cita del heavy metal i el hard rock al parc de Can Zam, anuncia la seva tornada el 2022 amb un programa integrat per més 40 bandes que es desplegarà del 30 de juny al 2 de juliol. Entre els caps de cartell, tres gegants del sector, Kiss, Judas Priest i Manowar, grups amb què el festival ja comptava per a la frustrada edició d’aquest any, i nous fitxatges, cas d’Alice Cooper, Megadeth, Mercyful Fate i Saxon, amb els quals Santa Coloma de Gramenet s’establirà durant tres jornades com a quilòmetre zero de l’univers metaler.

Kiss encapçalarà el programa de dissabte, 2 de juliol, amb un concert enquadrat en el seu anunciat ‘tour’ de comiat; una nit en què Judas Priest recorrerà les seves fites sota el reclam de ‘50 Heavy metal years’, en un concert únic a Espanya. Jornada oberta a altres veterans, com Megadeth, Saxon, Phil Campbell & The Bastard Sons (grup de l’exguitarrista de Motörhead) o Doro, la que fos cantant de Warlock, així com al doom gòtic de My Dying Bride o el hard-glam de D. A. D.

Vuit anys després

El guru del ‘shock rock’ Alice Cooper portarà divendres el seu galantejat últim àlbum, ‘Detroit stories’, i aquella jornada actuaran el clàssic tenebrista danès Mercyful Fate, amb King Diamond al capdavant, així com Blind Guardian, UFO (una altra gira de comiat), Symphony X, Nashville Pussy, la banda d’Albacete Angelus Apátrida i el grup de culte, pioner de la dels vuitanta New Wave of British Heavy Metal, Diamond Head. Divendres, temps per a Manowar, després de vuit anys sense actuar a Espanya, Nightwish, Accept, la pulsió punk de Dropkick Murphys i el classicisme melòdic de Gotthard. Al capítol de baixes es pot consignar la caiguda del cartell d’Amon Amarth i Foreigner, per causes relatives a la reestructuració de les gires després dels lapses pandèmics.

Les entrades adquirides prèviament seran vàlides per a la nova edició d’aquest festival que, en l’última convocatòria, el 2019, va atraure 80.394 persones al llarg de quatre jornades. Tot i que el context pandèmic fa difícil de preveure quins seran els requisits sanitaris vigents el pròxim estiu, el festival es disposa a atendre els protocols que correspongui, inclosa l’eventualitat del passaport covid.

 

 

Notícies relacionades