Guardó

Filmin, premi Muriel Casals

Òmnium destaca la tasca de la plataforma pel «tractament de la llengua catalana en pla d’igualtat amb les altres llengües» i «per la qualitat del producte cultural i el bon cine que ofereix»

Filmin, premi Muriel Casals
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La plataforma de cine en línia Filmin ha sigut guardonada amb el premi de comunicació Muriel Casals 2021 que l’entitat Òmnium Cultural entregarà el pròxim dimarts 14 a la tradicional gala de la Nit de Santa Llúcia. Un guardó arriba en plena polèmica provocada per la Llei de l’audiovisual.

El premi, segons informa aquest diumenge Òmnium en un comunicat, l’ha entregat un jurat –integrat per Sebastià Serrano, Núria Iceta, Sara Gonzàlez, Àlex Gutierrez, Odei A.-Etxearte, Albert Sáez i Marcel Mauri– que ha destacat de Filmin el seu «tractament de la llengua catalana en pla d’igualtat amb les altres llengües» i la seva «potència com a producte audiovisual en el complicat context actual».

Remarca a més la seva aposta «per la qualitat del producte cultural i el bon cine que ofereix», qualitats que, segons el seu parer, converteixen Filmin en «una clara demostració que, si el projecte és bo, es pot fer negoci normalitzat en català».

En el comunicat, el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, afirma que Filmin és la demostració «que compromís i ambició empresarial poden ser paraules complementàries, també en la indústria audiovisual». I reconeix el mèrit de «no agafar el camí fàcil» i apostar «pel cine i les produccions independents i, sobretot, per defensar la llengua catalana davant els que la volen invisible».

2.500 títols a FilminCAT

Filmin ofereix en el seu catàleg, majoritàriament, pel·lícules d’autor i independents, a més de títols de cine comercial.

Notícies relacionades

Es va crear el 2007 i té un catàleg de més de 14.000 títols, entre els quals films clàssics, documentals, sèries i curtmetratges. La plataforma té un apartat anomenat FilminCAT des del 2017, en què ofereix més de 2.500 títols de produccions catalanes i continguts doblats i subtitulats.

Anteriorment, aquesta plataforma catalana va rebre el Premi Sant Jordi de Cinematografia, el premi Ciutat de Barcelona de creativitat i innovació, i el premi Pompeu Fabra.