El món del rock

Obús cancel·la el concert amb Sherpa per acusacions de tuits «feixistes»

  • La plataforma Rock Contra el Feixisme ha rebutjat públicament les declaracions de l’artista i les qualifica com a «feixistes, racistes, homòfobes i sexistes»

Grupo Obús

Grupo Obús / Fernando Villar (EFE)

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

La banda Obús ha comunicat la cancel·lació del concert que tenia previst per al 30 d’octubre a la sala La Riviera, a Madrid, arran de la campanya de la plataforma Rock Contra el Feixisme i la polèmica que ha desencadenat a les xarxes per uns tuits de José Luis Campuzano, més conegut com a Sherpa en el món artístic. 

La banda de música i la promotora de l’esdeveniment han emès un comunicat aquest dilluns en què han manifestat el seu rebuig a les declaracions de l’artista. «Presumim de la llibertat que representa i ens dona el rock, però també i sobretot del respecte. Ens és igual d’on vingui cada persona, quina sigui la seva raça o la seva condició sexual. I per això no estem disposats a consentir que el nostre concert es converteixi en un míting polític». 

«Aquest esdeveniment ha començat a convertir-se en una cosa per a la qual no s’ha contractat Obús, ni per a la qual treballem nosaltres», ha declarat la promotora Calle Underground en el seu comunicat, a l’anunciar la cancel·lació de l’esdeveniment. També ha promès que s’organitzarà un altre esdeveniment «tan aviat» com puguin perquè la llibertat, el respecte i la tolerància que representa el rock es torni a sentir amb força».

Els polèmics tuits

L’inici de la polèmica està en unes declaracions publicades per Sherpa en el seu compte de Twitter en què ha proclamat el seu recolzament Vox, que ha encès les xarxes. «Ha arribat el moment de decidir per quina de les dues forces oposades em decantava: si per les que tirànicament intenten imposar les seves idees i manera de viure, tornant a iniciar una revolució passada que tant dolor, misèria i destrucció va portar al nostre país en el passat, o per la que mira de conservar i millorar tot el positiu que es va aconseguir, donant-nos una Constitució i respectant les seves regles», ha escrit l’artista.

Notícies relacionades

A Twitter ha assenyalat que s’ha decantat pel costat de «la gent honrada, que vol un futur per als seus fills en pau i llibertat, sense que siguin perseguits per esvalotadors violents de còctel molotov i contenidors cremant». I ha acabat afegint «que no siguin desposseïts dels seus drets a mantenir els seus costums, cultura i religió pels que venen de fora, molts de forma il·legal i fins i tot violenta [vegi’s Ceuta i Melilla], a imposar les seves tradicions i cultura que en molts punts són incompatibles amb la nostra».

El seu discurs no ha passat desapercebut i ha generat reaccions a la plataforma Rock Contra el Feixisme, constituït per artistes del gènere rock, entre els quals Aurora Beltrán i el membre de Reincidentes Fernando Madina. Aquests han rebutjat públicament les declaracions de l’artista i han demanat la cancel·lació del concert per uns tuits que defineixen com a «feixistes, racistes, homòfobs i sexistes».

Temes:

Twitter Vox