Cine i televisió

Charlotte Vega, l’espanyola que truca amb força a les portes de Hollywood

01.09.2016 -ARGENTONA - BELL-RACÓ - RODAJE DE LA ULTIMA PELICULA DE ISABEL COIXET - LA ACTRIZ CHARLOTTE VEGA - FOTO ANNA MAS

01.09.2016 -ARGENTONA - BELL-RACÓ - RODAJE DE LA ULTIMA PELICULA DE ISABEL COIXET - LA ACTRIZ CHARLOTTE VEGA - FOTO ANNA MAS / Delegaciones

3
Es llegeix en minuts

Malgrat no ser tan coneguda com altres actrius espanyoles de la seva generació, Charlotte Vega ja pot presumir als seus 27 anys d’haver rodat a les ordres d’Isabel Coixet o Alejandro Amenábar, d’haver fet pel·lícules amb Michael Keaton o d’haver protagonitzat un «remake» de terror a Hollywood.

Uns mesos després que als Estats Units, aquest divendres 23 s’ha estrenat a les sales de cine ‘Wrong Turn: Sendero al Infierno’, una nova versió de l’exitosa saga de terror que va començar fa 18 anys amb ‘Km 666: desvío al infierno’. Vega va ser l’elegida per interpretar Jen, una de les protagonistes de la cinta, pel cineasta Mike P. Nelson, que la va veure en un altre dels seus projectes internacionals, la pel·lícula irlandesa de terror ‘The Lodgers’.

La cinta nord-americana ‘American Assassin’, on comparteix interpretació amb Michael Keaton; la sèrie nord-americana de Netflix ‘La monja guerrera’, la pel·lícula polonesa ‘Mosquito State’ i la futura pel·lícula ‘Burial’, rodada a Estònia, són alguns dels projectes internacionals en què ha participat l’actriu. «No és per decisió pròpia sinó pels papers que m’arriben. No és que jo decideixi no treballar a Espanya perquè la veritat que el que a mi em crida és el projecte, però sí que és veritat que treballar fora t’obre més portes, hi ha més oportunitats i més feina», explica a Efe en una xerrada a través d’internet.

Nascuda a Madrid, però criada a Sitges, el 1994 de mare britànica i pare espanyol (també nascut al Regne Unit), el bilingüisme de Vega li ha obert portes més enllà d’Espanya. «Al ser de família bilingüe, sempre tens la part multicultural d’una persona que li agrada viatjar i aprendre idiomes. Però depèn de cadascú i els seus objectius. He sentit parlar d’actors espanyols amb moltíssim talent que els han buscat molt fora i no han volgut perquè s’han volgut quedar a Espanya, i no hi ha una cosa millor que l’altra», apunta l’actriu.

A diferència d’altres espanyoles que han aconseguit arribar a la meca del cine amb papers relacionats amb l’estereotip de la dona llatina, el físic de Vega (cabell ros i cutis clar) fa que pugui passar per una estudiant nord-americana en conflictes o per una soldada russa en plena missió. «De fet, de vegades m’ha fet ràbia perquè he volgut fer personatges espanyols en projectes internacionals però jo no soc l’estereotip que busquen. No s’adonen que a Espanya som de tots els colors i estils», apunta l’actriu.

Formada a les escoles La Bobina i Eolia, Vega porta en actiu des de l’any 2013, quan va participar a la cinta de terror independent ‘Los inocentes’. Aquell any va entrar a formar part de la sèrie diària d’Antena 3 ‘El secreto de Puente Viejo’ i va aparèixer a la pel·lícula ‘Mi otro yo’, dirigida per Isabel Coixet, una de les cineastes amb qui més ha treballat. «És una persona a la que m’encantaria fer-li pregunta rere pregunta i és el que faig quan estic amb ella. Em sembla una dona tan fascinant», apunta sobre Coixet.

El 2014, Vega va protagonitzar la pel·lícula ‘El club de los incomprendidos’ basada en el ‘best seller’ de Blue Jeans ‘Buenos días princesa’. La sèrie ‘Refugiados’ de La Sexta (produïda per la BBC), ‘Velvet’ (d’Antena 3) i la minisèrie de Telecinco ‘Lo que escondían tus ojos’ són alguns dels seus treballs en televisió a Espanya. En cine, va tornar a treballar amb Coixet a ‘La librería’ i va treballar amb altres cineastes espanyols com Jaume Balagueró a ‘Muse’ o Alejandro Amenábar, com a protagonista de l’anunci del Sorteig Extraordinari de Nadal ‘Danielle’.

Notícies relacionades

«Aviat treballaré aquí de nou, en una pel·lícula, però encara no puc dir res», avança Vega, que és conscient que no és tan coneguda com altres actrius de la seva generació a Espanya. «Coneguda no crec, però tampoc és una cosa que em preocupi ni és una cosa que busqui. Simplement el que he buscat és que pugui treballar, que tingui l’oportunitat de fer personatges interessants i que m’omplin», afegeix la intèrpret, que tampoc és gaire assídua a prodigar-se en xarxes socials i només les utilitza per a temes personals.

«Entenc que hi ha alguna gent que li funcioni i productors que busquin això, i hi haurà cine per a tot, però crec que ens equivoquem si pensem que les pel·lícules només es venen si posem persones amb molts seguidors perquè al final l’espectador és molt més intel·ligent que això i busca ser sorprès», explica l’actriu.