Pròxima estrena

Àngel Llàcer i Manu Guix cantaran sota la pluja al Tívoli

  • El teatre barceloní acollirà a partir del 15 de setembre l’ambiciosa versió d’un dels grans musicals de Broadway

  • ‘Cantando bajo la lluvia’ comptarà amb la coreògrafa Miryam Benedited, 30 actors i ballarins i una orquestra en directe de 10 músics

A1-115509307.jpg

A1-115509307.jpg / ANGEL GARCIA (EPC)

2
Es llegeix en minuts

Àngel Llàcer i Manu Guix ja són col·laboradors habituals. Després de ‘La jaula de las locas’ o ‘La tienda de los horrores’, un èxit tant a Madrid com a Barcelona, tornen a unir forces, aquesta vegada al costat de la coreògrafa Miryam Benedited (amb qui ja havien treballat anteriorment) per a la seva nova producció, ‘Cantando bajo la lluvia’. Amb ella, que probablement va passar a la història com el musical romàntic per excel·lència, inauguraran temporada al Teatre Tívoli de Barcelona, a partir del 15 de setembre.

Sembla difícil adaptar al teatre les impossibles escenografies i coreografies de la pel·lícula de 1952, protagonitzada per Gene Kelly i Debbie Reynolds, que s’han mantingut en la memòria dels espectadors i, en especial, per aquell ‘Singin’ in the rain’ d’un Kelly completament xop. Però Llàcer, Guix i Benedited reuniran per a això els seus tres talents respectius, actuació, cant i dansa.

«Aposta ambiciosa»

«Aquesta és sens dubte la nostra aposta més ambiciosa fins a la data», admet Llàcer sobre la producció. En la mateixa línia, Benedited coincideix en la complicació que suposa actuar com a coreògrafa principal d’un projecte de tals dimensions. «Actualment és dels pocs musicals que demana un repartiment 360: els actors han de tenir el mateix nivell en cant, dansa i actuació. A més, tenim el repte que l’espectador surti del teatre amb aquesta essència de quan va veure la pel·lícula, però alhora actualitzant-la al 2020», reconeix l’artista donostiarra.

Un repartiment de luxe

Per a això, la producció compta amb un repartiment de luxe, format per més de 30 actors i ballarins que encapçalen Ivan Labanda, Diana Roig i Ricky Mata, tres dels rostres habituals a les obres de Llàcer, que admet que li encanta treballar amb gent talentosa i «que li dona bones energies».

«Jo li vaig dir a l’Iván [Labanda] que no es presentés al càsting. Ell continuava insistint, però jo li deia que ell no tenia lloc en aquesta obra en concret. Diversos càstings després, aquí el tens, interpretant el protagonista», fa broma Llàcer, que ha actuat com el mestre de cerimònies de l’esdeveniment celebrat aquest dilluns a l’Hotel Palace de Barcelona per presentar el repartiment definitiu.

Orquestra en directe

Al trio protagonista, que encarnaran la icònica parella i el carismàtic Cosmo, s’unirà una orquestra en directe de 10 músics i una escenografia, en mans d’Enric Planes, que mirarà de transportar el públic al luxe del Hollywood dels anys 30 i 40, quan Judy Garland o Bette Davis encara inundaven les cartelleres.

Notícies relacionades

L’estètica amb inspiracions ‘flapper’ i el característic glamur del Hollywood de l’època completen l’experiència per arribar a aquesta «essència» de què parla Benedited. Una estètica que Llàcer ha descrit com «l’experiència Miriam Compta», encarregada del disseny de vestuari que els actors i ballarins han pogut lluir durant la presentació d’aquest dilluns i que en uns mesos inaugurarà el cartell al Tívoli.

Les entrades per a un espectacle que s’augura com una de les grans apostes culturals de la temporada barcelonina ja poden adquirir-se. 

Temes:

Musicals