Als 67 anys

Mor el dibuixant Tom Roca, històric d’‘El jueves’

  • Antoni Roca va ser un dels fundadors de la revista satírica, director de ‘Mata Ratos’ i col·laborador de nombrosos mitjans, entre els quals, ‘Patufet’, ‘El Papus’, ‘Por Favor’, ‘TBO’ i EL PERIÓDICO

  • Tot i que feia anys que no dibuixava, en els últims temps havia publicat les seves memòries en vinyetes, ‘Mi puta vida’ i el recopilatori ‘¡Apaga y vámonos!’

1
Es llegeix en minuts
Anna Abella
Anna Abella

Periodista cultural

Especialista en art i llibres, en particular en novel·la negra, còmic i memòria històrica

Ubicada/t a Barcelona

ver +

D’entintador de Vázquez a productor de televisió. Amb aquesta modèstia enllaçava Antoni Roca, més conegut com a Tom, els dos pols de la seva carrera professional quan fa només cinc anys publicava les seves memòries en vinyetes, ‘Mi puta vida’. Fonts del seu entorn han confirmat a aquest diari la mort de Tom, als 67 anys, humorista gràfic, periodista, guionista i productor de televisió, un dels fundadors de la revista satírica ‘El jueves’ i en la trajectòria del qual figuren publicacions com la revista ‘Mata Ratos’ –que va dirigir–, ‘Patufet’, ‘El Papus’, ‘Por favor’, ‘TBO’, ‘Interviú’ i EL PERIÓDICO. 

Tot i que en els últims anys ja no es dedicava a la seva faceta de dibuixant, abocat en les seves col·laboracions per a diferents cadenes de televisió públiques i privades, amb programes i sèries com ‘Historias de la puta mili’, ‘Médico de familia’ o ‘Al salir de classe’, fa poc més d’un any Tom publicava un recopilatori dels seus treballs, ‘¡Apaga y vámonos!’. Ho feia en l’editorial Diminuta, l’editor de la qual, Joan Anton Sánchez, moria també inesperadament l’abril passat. Tom va decidir llavors buscar una segona vida al llibre, que la tardor passada veuria la llum gràcies a Amaníaco Ediciones. 

Notícies relacionades

Tom Roca (Barcelona, 1953) va néixer i va créixer al barri de Sants amb una vocació pel dibuix que va cultivar ja des de petit. Amb 15 anys entrava ja a treballar com a ajudant del dibuixant Raf. 

Ben aviat, ampliarem aquesta informació.

Temes:

Humor Còmic