Mals temps per a la lírica

El Liceu abaixa el teló fins a nou avís i assenyala el Procicat

El coliseu suspèn l’activitat després de la negativa del Govern a ampliar el límit de 500 persones per funció i cancel·la ‘La Traviata’

  • El coliseu suspèn l’activitat després de la negativa del Govern a ampliar el límit de 500 persones per funció i cancel·la ‘La Traviata’
GRAFCAT5665  BARCELONA  07 12 2020 - Dos trabajadores decoran la fachada del Gran Teatre del Liceu  poco despues de anunciarse que suspendera las funciones de manana y del dia 9 de diciembre de  La Traviata  debido a que no podra aumentar su aforo hasta el 50 por ciento de la sala  tal y como reclama desde hace dias  pero esta a la espera de una  revision  del Procicat  EFE Quique Garcia

GRAFCAT5665 BARCELONA 07 12 2020 - Dos trabajadores decoran la fachada del Gran Teatre del Liceu poco despues de anunciarse que suspendera las funciones de manana y del dia 9 de diciembre de La Traviata debido a que no podra aumentar su aforo hasta el 50 por ciento de la sala tal y como reclama desde hace dias pero esta a la espera de una revision del Procicat EFE Quique Garcia / Quique Garcia

2
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

Tal com van anunciar,els responsables del Liceu han decidit anul·lar tota activitat amb públic al coliseumentre es mantingui la negativa del Procicat a ampliar l’aforament del teatre al 50%, és a dir, 1.144 espectadors en lloc dels 500 que ha posat de límit el Procicat. De res han servit els esforços fets des de la Conselleria de Cultura per introduir canvis en l’actual normativa que afecta també altres grans equipaments de Catalunya.Dilluns es van cancel·lar les funcions de ‘La Traviata’ de Verdi previstes per a dimarts i dimecres. Ara, a més, queda anul·lada la funció de ‘La Traviata’ de demà dijous i totes les següents «fins que el Procicat revisi la normativa», ha assenyalat el coliseu a través d’un comunicat.El Liceu tornarà l’import de les entrades adquirides fora d’abonament en les pròximes 72 hores.

L’actual situació també ha provocat un canvi de dates del concert ‘Winterrrise’ programat al Liceu del 12 al 14 de gener amb la intervenció artística de l’artista visual Chicharu Shiota, que es trasllada del 8 al 10 de juny.

Dèficit a la vista

Tres-centes persones havien treballat en aquest muntatge de ‘La traviata’ de David McVicar, amb quatre destacades sopranos en el rol de Violetta,estrenat amb èxit divendrespassat, representada també dissabte i dilluns passat, en una funció per a joves.

L’òpera sempre és deficitària. El teatre mai pot recuperar tot el cost d’un espectacle només amb la venda d’entrades però la taquilla equilibra els comptes del Gran Teatre. Valentí Oviedo, director general del Liceu, i Salvador Alemany, president de la Fundació del Gran Teatre del Liceu, confiaven en el fet que l’informe tècnic sobre la seguretat del teatre i els nous equips de ventilació podrien ajudar a canviar aquest límit de 500 persones establert per a la fase 1 de la desescalada, prorrogada fins al pròxim dia 21. Així ho esperaven després de la reunió d’urgència del Consell Executiu del teatre dissabte passat, on van deixar clar que era inviable econòmicament continuar oferint òpera per a 500 espectadors.

Notícies relacionades

El Gremi de Floristes de Catalunya va decorar dilluns la façana del Gran Teatre amb motius nadalencs com a mostra de recolzament a la cultura i a la música en la crisi actual. Per fora tot llueix, només falta que el cor del teatre que batega en el seu escenari i fossa torni a bategar.

L’orquestra i el cor de la casa continuen assajant i treballant a l’espera de poder tornar a connectar amb el públic al més aviat possible. Així mateix, el luxós repartiment de ‘La traviata’ segueix a Barcelona. Després de l’òpera de Verdi el pròxim títol previst és ‘Los cuentos de Hoffmann’, d’Offenbach, l’estrena del qual està programada per al 18 de gener. Aquest dimecres han començat els assajos amb el director musical Ricardo Frizza.