LA SEGONA ONADA DE LA PANDÈMIA

Oferta cultural: ¿què es pot fer aquest cap de setmana a Catalunya?

jmdiaz55650698 barcelona 29 10 2020 icult fotograf as de la exposici n vamp201029200924

jmdiaz55650698 barcelona 29 10 2020 icult fotograf as de la exposici n vamp201029200924

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Amb el tancament perimetral per municipis els caps de setmana, que impedeix sortir de la localitat de residència, i el tancament de teatres, cines i sales de concerts, afegit a la recomanació de restringir al màxim la mobilitat dins dels municipis, la pregunta és ¿queden alternatives per disfrutar de la cultura? ¿Hi ha oferta cultural? La resposta és que sí, tot i que molt limitada per les noves restriccions imposades pel Govern per frenar la segona onada de la pandèmia de coronavirus. A continuació repassem les opcions d’activitats culturals, moltes via ‘online’ o en ‘streaming’.

Museus i exposicions

Els museus catalans continuen oberts. Com també les sales d’exposicions i les galeries d’art. L’única limitació és l’aforament: reduït al 30%.  

Vampirs al Caixafòrum

L’esperada exposició ‘Vampirs. L’evolució del mite’, inaugurada aquest dijous, obre a CaixaForum. La mostra proposa un recorregut pel vampirisme a través de la història, el cine, la literatura i la cultura popular.

Al CaixaForum també es pot visitar l’exposició ‘Art i mite. Els déus d’El Prado’, que proposa un recorregut per la representació artística de la sempre exuberant mitologia grecoromana.

Dones i ràdio 

El Museu d’Història de Catalunya pretén visibilitzar la tasca de les dones en el món de la ràdio durant gairebé un segle de vida. Per això l’exposició ‘Dones a les ones’, que es podrà veure fins al 21 de febrer de l’any que ve.

Saló Manga a Barcelona

El saló del còmic i la cultura japonesa obre aquest divendres fins diumenge una àmplia programació gratuïta i exclusivament digital. Concerts, entrevistes, xerrades i taules rodones, tallers i presentacions, una exposició... estaran disponibles en directe i en diferit només fins dilluns al matí. Aquestes són les coses que no us podeu perdre del Manga Barcelona.

Les històries que amaguen les fotos, a Foto Colectania 

Des d’aquest divendres es pot visitar l’exposició ‘Basat en històries reals’, que reuneix en l’espai Foto Colectania un centenar de fotografies de la col·lecció del centre al costat del relat, sovint desconegut, que hi ha al darrere. Entre els autors representats, Joan Fontcuberta, Cristina García Rodero, Chema Madoz, Cristina de Middel, Isabel Muñoz, Ramón Masats, Xavier Miserachs, Colita, Pilar Aymerich o Gervasio Sánchez.  

Mostra de Tony Cokes, al Macba

L’artista visual nord-americà Tony Cokes, inventor dels denominats «videoassajos», desafia el visitant del Macba, fins al 7 de febrer, a reflexionar de forma crítica sobre com es consumeixen i digereixen les imatges en l’actualitat a partir d’una vintena de les seves obres.

William Kentridge, al CCCB

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona exposa en primícia mundial, a la mostra ‘El que no està dibuixat’, els 11 films de la sèrie ‘Drawings for Projection’ que han consolidat l’artista sud-africà William Kentridge al mapa de l’art contemporani.

Activitats gratuïtes en ‘streaming’

Festival de curts de terror a L’Antic Teatre, les Jornades ‘El Melón Trans’ (‘online’) del centre LGTBI, retrats urbans del fotògraf Manolo Laguillo a la Virreina, o un Zoom amb l’«avi» d’Among Us, algunes de les activitats gratuïtes en ‘streaming’ d’aquest cap de setmana

La plataforma de l’Auditori, Auditori Digital, permetrà disfrutar en ‘live streaming’ el concert de l’artista polifacètica Joana Gomila a les 20 hores aquest dissabte i, a les 19 hores, seguir el concert d’aquest cap de setmana de l’OBC, que interpretarà obres de Telemann, Ligeti, Brahms Kodály i Plan amb el viola Antoine Tamestit i la directora Giedo Slektye.

Festival In-Edit des de casa

El festival In-Edit aquest any és ‘online’. Entre les seves primeres perles, The Go-Go’s (foto), retrat d’Alison Ellwood de la mítica banda pop-punk.

Teatre per a nens al Lliure

Notícies relacionades

Res com el teatre presencial, però s’han de recolzar iniciatives com la del Teatre Lliure: la possibilitat de llogar ‘online’ la seva adaptació lliure de ‘La vida es sueño’ per a nens. Preu, a més, realment amic: 2,48 euros.

Teatre per a adults

Els teatres de Focus oferiran des de teatre a casa.cat algunes de les obres més populars vistes a les seves sales com ‘Germanes’, ‘El nom’ i ‘Res no tornarà a ser com abans’. I el festival Temporada Alta ofereix a través d’‘A distància’ ampli catàleg de títols destacats com el ‘Hamlet’ d’Oskaras Korsunovas, l’adaptació de la novel·la ‘2666’ de Rigola, entre d’altres. I l’Antic Teatre manté ‘online’ l’esdeveniment ‘The Antic Horror Picture Show’, que es podrà seguir des del canal de YouTube de l’Antic Teatre, aquest dissabte 31 d’octubre, a partir de les 18 h.