ANUNCI DE PROGRAMA

Sonar: així serà la seva edició especial en format híbrid

El 18 i 19 de setembre es podrà disfrutar d'actuacions exclusives des d'una plataforma digital i als espais del CCCB

sonar-2020-a-maria-arnal-i-marcel-bages-foto-by-jpbonino

sonar-2020-a-maria-arnal-i-marcel-bages-foto-by-jpbonino

2
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

«No ens quedarem tot un estiu sense Sónar. És clar que no», afirmava dimecres Ricard Robles, fundador i codirector del festival, a través de Twitter

Ho deia pel Sónar+D CCCB 2020, una edició extraordinària del Sónar, entre virtual i presencial, els detalls de la qual s’han anunciat aquest matí. Es portarà a terme els dies 18 i 19 de setembre a través, d’una banda, d’una plataforma digital amb canals gratuïts i continguts exclusius ‘on demand’, i de l’altra, en el recuperat pel festival Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), on hi haurà actes amb aforaments reduïts.

El programa en directe via ‘streaming’ podrà seguir-se entre les 10.30 i les 2.00 h. a través de www.sonar.es i www.sonarplusd.com. Un horari semblant seguiran les activitats presencials, tot i que acabaran a les 0.00 h. A més, la Torre d’Alta Mar acollirà ‘dj sets’ (entre ells, els de gent com Troya Modet Ivy Barbakati) que podran seguir-se ‘online’ des de les 12.00 h. i fins a la mitjanit.

Àmplia presència local

Segons una nota de premsa, «Sónar+D CCCB proposa atendre principalment les necessitats i inquietuds de les comunitats locals, així com destacar les millors idees per al present i el futur immediats». En la programació artística trobem més de quaranta-quatre artistes locals, entre ells Maria Arnal i Marcel BagésJohn Talabot en col·laboració amb Desilence, l’estrella del trap Morad, el multidisciplinari Shoeg o la productora ambient Nara Is Neus en dues propostes col·laboratives diferents.

Al festival s’estrenarà, a més, ‘The Catalan electronic music scene’, un documental escrit pel periodista musical Javier Blánquez que mostra la diversitat de l’escena electrònica de Catalunya a través d’artistes com RosalíabeGunYlia (també present en aquest Sonar), C.P.I. (el projecte de Marc Piñol amb Hugo Capablanca), JMII o Pedro Vian.

Ja des de Madrid, Niño de Elche presentarà en viu la peça ‘Segunda diferencia: Oraciones del siglo XXI’; Ms Nina oferirà un retrat íntim del seu confinament, i Chenta Tsai (àlies ‘Putochinomaricón’) presentarà una ‘performance’ inspirada en una col·lecció de relats sobrenaturals de l’escriptor xinès del XVIII Yuan Mei.

Entre els artistes internacionals destaquen Max Cooper, amb un xou audiovisual exclusiu des del Kings Place de Londres (el mateix artista oferirà una xerrada sobre la idea d’infinit); Laurel Halo, que actuarà des de la Haus der Kulturen der Welt de Berlín; Nicola Cruz, de qui podrà veure’s un concert exclusiu des de Quito; Sega Bodega i el seu directe íntim amb temes de l’àlbum ‘Salvador’, o l’habitual al festival Arca, aquesta vegada amb un ‘dj set’ especial al Teatre del CCCB.

Pensant el futur

Notícies relacionades

Aquest any l’apartat de conferències girarà al voltant de cinc eixos temàtics: «el vessant més artístic de la robòtica; els avenços en tecnologia immersiva; la intel·ligència artificial i el seu paper en les economies de la creativitat; la ciència amb un enfocament transdisciplinari en els camps de la bioacústica, la neurociència, el biohacking i el canvi climàtic; i la creació musical i la seva relació amb la tecnologia».

En la conferència ‘Re-thinking the future of cities’, artistes i investigadors debatran sobre com reconstruir les ciutats en temps de distanciament social. L’Institut Ramon Llull presentarà ‘AIR/ARIA/AIRE’, el projecte del Pavelló de Catalunya de la biennal de Venècia, una investigació sobre l’aire com a bé comú. Una altra conferència destacada serà ‘Noise in the sea’, en què Michel André, director del Laboratori d’aplicacions bioacústiques de la UPC, explicarà com poden ajudar so i tecnologia a la salvació d’espècies marines. A més, Richie HawtinHolly Herndon i Mat Dryhurst conversaran des de Factory Berlin sobre la cultura de club postpandèmia.

Temes:

Sónar 2022