QUÈ PODEU FER AVUI A BARCELONA

Els Cinemes Girona ofereixen un abonament per veure un any de cine per 59 euros

El carnet pot adquirir-se en exclusiva a l'apartat d'entrades d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Permet assistir gratuïtament a les sessions regulars i accedir a descomptes de les especials

cinemes-girona 43

cinemes-girona 43

4
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

Els Cinemes Girona són unes de les sales d’exhibició més interessants de Barcelona, amb una programació arriscada, poc convencional, de cine d’autor i independent, amb pel·lícules que no solen trobar-se a les habituals multisales de complexos comercials. Un local pròxim, familiar i sempre disposat a oferir al·licients al seu públic fidel. Una de les iniciatives més populars és la que s’inicia avui i que molts dels seus seguidors estan esperant. Es tracta de l’aparició de l’abonament anual, que té un cost de tan sols 59 euros i amb el qual podrem accedir gratuïtament a totes les sessions regulars de la temporada. Tot una ofertassa que val la pena aprofitar, ja que tan sols hi ha 1.000 abonaments disponibles i no tarden a esgotar-se. Per aconseguir-los n’hi ha prou amb visitar l’apartat d’entrades d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA, que l’ofereix en exclusiva durant aquestes primeres setmanes.

Imatge de l’abonament anual d’aquesta sala d’exhibició. / CINEMES GIRONA

I, encara millor, els clients que van adquirir el de l’any passat no han pogut aprofitar-lo com desitjarien, per això ells tindran un descompte especial i només hauran de pagar 49 euros. Recordem que aquests abonaments estan disponibles tot l’any al preu de 190 euros, però, excepcionalment, aquests dies ofereixen aquesta proposta a un preu reduït. Un altre avantatge consisteix que amb aquest abonament es poden obtenir descomptes per a les sessions especials fora d’aquesta oferta, com festivals, mostres i projeccions d’òperes, ballet o música clàssica.

 

 

La programació d’aquesta setmana

Aquest local celebra aquests dies el seu desè aniversari, i no han pogut aguantar més i des del 26 de juny tornen a estar en actiu amb la il·lusió de sempre. I l’abonament pot aprofitar-se, per exemple, per descobrir les pel·lícules d’aquesta setmana. Recomanem especialment la comèdia palestina Todo pasa en Tel Aviv, una intel·ligent, enginyosa i divertida manera de mostrar el conflicte entre Israel i PalestinaTodo pasa en Tel Aviv utilitzant l’humor. El protagonista és un jove, nebot d’un productor, que entra a treballar en la sèrie televisiva Tel Aviv on fire, un culebró palestí ambientat en la guerra dels sis dies, centrat en el triangle amorós entre una parella palestina i un general israelià, a qui ella pretén fer confessar secrets. El cap del punt de control israelià que ha de creuar cada dia descobreix la seva professió i col·labora amb ell en els diàlegs, però també té les seves exigències.

 

 

La programació d’aquesta setmana inclou una altra comèdia, La maldición del guapo.La maldición del guapo És una pel·lícula hispanoargentina, com el seu director, Beda Docampo Feijoo (nascut a Galícia, però resident a l’Argentina), sobre la relació d’un pare i un fill, però també una pel·lícula d’estafes en la línia de Nueve reinas El protagonista és un antic estafador que va estar pres a l’Argentina i que viu sota una nova identitat a Madrid, on regenta un bar. El seu fill, amb qui es va portar molt malament, necessita diners i pot ser la seva oportunitat per recuperar-lo. Però el noi treballa en una joieria, i també pot aprofitar-ho per cometre un dels seus cops d’abans. El documental La nova escola, de Ventura DurallLa nova escola (sessió especial), segueix els passos d’un innovador projecte educatiu mostrant les dificultats a què han de fer front els seus impulsors i el centre d’experimentació d’aquests nous mètodes.

 

 

Cine familiar i d’autor

Als Cinemes Girona sempre tenen una atenció especial amb les famílies i, els caps de setmana, solen projectar alguna pel·lícula infantil, a més d’acollir cicles específics, com El meu primer festival o Kinosaure. Ara mateix pot veure’s l’animada Sabates Vermelles i els set trols, un divertit conte sobre una princesa que, per culpa d’un encanteri, es converteix en una nana i ha de trobar unes sabatetes vermelles que poden trencar la maledicció. En la seva programació prevista per als pròxims mesos trobarem altres títols per a nens com Jana y la piruleta mágica, Mina i el món dels somnis o La meva setmana extraordinària amb la Tess.

 

 

El cine d’autor estarà representat pròximament amb títols com els drames alemanys La profesora de piano o Ondina (de Christian Petzold); la comèdia britànica Una pastelería en Notting Hill, la també anglesa Una obra maestrala comèdia espanyola Salir del ropero o la intriga de No matarás, de David Victori (El pacto), amb Mario Casas. Les pel·lícules franceses seran presents amb les comèdies Un acuerdo original i Mi niña, però també projectaran les últimes obres de dos grans cineastes: François Ozon (Verano del 85) i Laurent Cantet (Arthur Rambo). Les cinematografies més remotes també tindran la seva cabuda als Girona, com la turca Cuento de las tres hermanas o l’australiana Judy & Punch (amb Mia Wasikowska).

 

Notícies relacionades

 

Òperes, festivals i esdeveniments especials

Finalment, s’ha de recordar que les sales del carrer Girona oferiran en els pròxims mesos la projecció en diferit des de l’Arena de Verona d’òperes com Aïda (demà mateix), Turandot, El barber de Sevilla, Carmen i Nabucco. Igualment solen acollir múltiples festivals, com els cicles de la Casa Àsia o l’Asian Film Festival, el Mapes Musicais do Brasil, la Mostra Dia del Brasil, el Festival de Cine Indígena, el de Cinema de Medi Ambient o l’Americana. Totes aquestes activitats, a preu especial per als abonats. Un munt de bones raons per muntar-vos un any de pel·lícula i recuperar el gust pel bon cine en pantalla gran.

Abonament anual Cinemes Girona

Lloc:  Cinemes Girona (Girona, 175).

Validesa:  durant un any.

Preu:  de 49 a 59 euros

Més informació: