QUÈ PODEU FER AVUI... A CASA

Horror Virtual Party: una divertida experiència interactiva

Els creadors d'Horror Box han creat aquesta original reunió amb el Guardià de les Ombres

Aquest dimarts van obtenir l'Scare Award que va considerar Horrorland el millor parc temàtic d'Europa

horror-virtual-party el-guardian-de-las-sombras horizontal

horror-virtual-party el-guardian-de-las-sombras horizontal

5
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

En aquests dies més d’un està recorrent al millor remei per a la depressió, l’humor, mirant pel·lícules o sèries que aconsegueixen arrencar-nos un somriure. Però hi ha una altra vàlvula d’escapament molt eficaç i menys publicitada: el terror. I per passar-ho de por, el millor és dirigir-se als professionals i si hi ha algú que domina la matèria és la gent d’Horror Box, els artífexs de l’escabrós parc Horrorland. La necessitat aguditza l’enginy i, per això, acaben de crear una nova activitat, per satisfer la seva nombrosa audiència.

 

 

Es tracta de l’Horror Virtual Party, una experiència que combina l’horror amb l’humor i que no ens deixarà respirar ni un segon. Per accedir-hi hem de visitar la seva pàgina web i reservar la sessió que desitgem (n’hi ha cada dues hores a partir de les 18 hores i fins i tot una de golfa, a les 12 de la nit). Recomanem fer-ho amb temps perquè s’esgoten de seguida ja que només hi poden intervenir un màxim de vuit participants (tot i que hi pot haver dues persones a cada ordinador). També hi ha la possibilitat de contractar les vuit cel·les per a un grup d’amics que vulguin jugar junts (molt més divertit), en els dos casos el cost és tan sols de 10 euros per cada connexió.

Poden connectar-se en el joc vuit ordinadors simultàniament. / HORROR BOX

Coneixent els nostres companys... i el Guardià

Per disfrutar-ho és imprescindible baixar-se el programa Zoom (si no saps com et donen totes les instruccions per fer-ho) i disposar d’un ordinador amb webcam i internet. Prèviament hem d’escollir un nom per a cada grup (nosaltres vam ser Carrie i ens vam enfrontar als Cazafantasmas, Las desquiciadas del primero o Les guillades, entre d’altres). Quan falten pocs minuts per començar tothom està nerviós esperant que et donin les dades per accedir-hi i anem descobrint els qui jugaran amb nosaltres. Hi ha parelles de tot tipus: germans, amics, mare i fill o matrimonis i es connecten des de Barcelona, els voltants, altres ciutats espanyoles... i fins i tot des de l’Argentina. Finalment, hi som tots i hem de cridar una frase a l’uníson perquè aparegui el nostre interlocutor, en viu i en directe, res de gravacions.

 

 

Es tracta d’El Guardià de les Ombres, un tipus de rostre bastant desagradable amb una caputxa i ulls misteriosos que recorda bastant el pervers emperador Palpatine de Star Wars i que ens assegura que serà el pitjor dels nostres malsons. Ens adverteix que ens proposarà una sèrie de reptes amb els quals podrem aconseguir punts però que també ens els podrà treure si li dona la gana, per la qual cosa no convé incomodar-lo i és millor fer-li la pilota ja que té molt mal geni i disfruta fastiguejant el personal.

Una imatge de ‘L’exorcista’. ¿Tindrà alguna cosa a veure amb el joc?

¿De què va el joc?

Les proves consistiran en preguntes sobre el cine de terror (aquí els cinèfils tenen una mica d’avantatge), però també ens pot sorprendre amb altres matèries inesperades, li haurem de fer ofrenes amb objectes que tinguem per casa, resoldre endevinalles i fins i tot disfressar-nos una mica. Poc més d’una hora que passa volant i en la qual no pots parar. Els més porucs no han de témer res, hi pot haver algun petit ensurt però res de l’altre món. Més que xisclar riuran perquè el personatge en qüestió en molt llenguallarg i no es talla per a res.

David Moreno i Cristina Raya amb dos dels seus monstres favorits. / JOAN CORTADELLAS

És l’última (i divertidíssima) idea d’Horror Box, la marca del músic David Moreno, l’actriu Cristina Raya i els seus companys que, desesperats per la falta de feina, van decidir reinventar-se. Van veure que els escape rooms online actuals repeteixen patrons i van decidir aprofitar el seu punt fort, els actors, van recrear l’estètica d’un castell i van descobrir un altre avantatge, pot jugar-se des de qualsevol part del món. Ens expliquen que l’altre dia van coincidir participants des de Nova York, Londres, Berlín, la Corunya i Girona (havia de semblar el repartiment de La casa de papel).

/ HORROR BOX / L’equip d’Horrorland ja va rebre el premi Scare l’any passat.

Acaben de guanyar dos premis Scare Awards

Són els creadors de l’aterridor Horrorland, l’scream park que han instal·lat a la central tèrmica de Cercs (Berga). Allà obren els mesos d’octubre i novembre (en ple Halloween) i disposen d’11 naus industrials cada una amb una experiència diferent: Haunted House (un passatge del terror), escape rooms, Zombie Killer (un paintball per matar zombis), jocs de fira tematitzats com un de bàsquet amb caps en lloc de pilotes, o una catapulta per inserir cervells en els caps dels morts vivents. Aquest recinte va ser guardonat aquest mateix dimarts, per segon any consecutiu, amb el premi Scare Awards al millor parc de terror d’Europa del 2019 i van batre rivals amb un pressupost, com a mínim, quatre vegades més gran. David, com el seu creador, va vèncer Goliat.

 

 

Una altra de les seves especialitats és l’animació de carrer, amb personatges que interactuen amb el públic que fa cua o passeja per allà i espectacles en escenaris com una imitació molt fidel del Thriller de Michael Jackson. La seva animació va obtenir també un Scare Awards per «la creativitat dels seus espectacles, la qualitat del vestuari, el maquillatge i el bon ús de la pirotècnia i els efectes especials».

 

 

Altres experiències encara més extremes

A la ciutat de Barcelona també tenen diferents locals per viure tres experiènciesJigsaw (inspirada en la sèrie de pel·lícules de Saw), Ouija (sobre espiritisme) i la favorita de la nòvia de Kill Bill, Catalèpsia, on recreen el teu propi enterrament i has d’intentar sortir d’un fèretre real abans que t’incinerin, l’escpe room més petita del món. Es podran tornar a disfrutar quan tot torni a la normalitat.

 

Notícies relacionades

 

I per als que l’Horror Virtual Party els sembli poc atrevit han creat Extreme Edition +18, que estrenaran aquest dissabte. Està protagonitzat per una perversa monja i aquí no hi ha cap tipus de normes i, lògicament, està pensat per a grans. Adverteixen que pretenen trencar tabús i hi haurà escatologia i sexe explícit per a un públic adult disposat a tot. Només per a valents. Una sèrie d’experiències per passar-ho... de por.

Dissabte estrenen una versió més radical protagonitzada per una monja. / HORROR BOX