Programació

L’OBC estrenarà ‘Dream requiem’ de Wainwright

La OBC en la Elbphilharmonie

La OBC en la Elbphilharmonie / Daniel Dittus

1
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

La relació de l’ésser humà amb la natura, un dels grans reptes del nostre segle, travessa la nova temporada de l’OBC i de tota la programació de L’Auditori. La temporada 2024-2025, que porta per títol (Contra) Natura, compta amb més de 500 concerts de diversos estils, sis festivals, 15 estrenes absolutes i 18 de nacionals i 11 encàrrecs. La gran casa de la música de Barcelona, un centre públic sufragat per l’ajuntament i la Generalitat, celebra els seus 25 anys en plena forma. L’Auditori compta amb un pressupost de 26 milions d’euros, dels quals set es destinen a la part artística (contractació d’artistes convidats, drets d’autor...).

Sota la batuta del seu titular, Ludovic Morlot, l’OBC interpretarà grans obres icòniques del repertori inspirades en la natura, com ara la Simfonia alpina de Strauss, la Pastoral de Beethoven o La mer de Debussy.

I s’estrenaran obres com per exemple Dream requiem, de Rufus Wainwright amb la soprano Anna Prohaska, amb Najwa Nimri i els cors de l’Orfeó Català, que l’OBC estrenarà al Palau de la Música Catalana en el que serà el debut de Morlot a l’auditori modernista.

Notícies relacionades

La mezzo Fleur Barron i el tenor Nicky Spence, el violoncel·lista Steven Isserlis, els violinistes Frank Peter Zimmermann i Daniel Hope, els germans Renaud i Gautier Capuçon i els pianistes Lucas Debargue i Leif Ove Andsnes, destaquen entre els solistes internacionals convidats. I entre els nacionals, la presència de Sílvia Pérez Cruz, que estrenarà una obra de Feliu Gasull.

En el concert inaugural de l’OBC (4 d’octubre) la veu també serà protagonista: Núria Rial oferirà cançons de Mompou orquestrades per Ros Marbà i per Guinovart en un programa que es completa amb Rhapsody in blue de George Gerswhin amb Lucas Debargue i Daphnis i Chloé, de Ravel.