REGAL D'ANIVERSARI

Laura Dern s'emporta l'Oscar a millor actriu de repartiment per 'Historia de un matrimonio'

Amb aquest paper, Dern ha guanyat el Globus d'Or, el Bafta i el premi del Sindicat d'Actors

dern / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico/Agencias

Laura Dern va guanyar l’Oscar a la millor actriu de repartiment pel seu paper d’advocada matrimonial a ‘Historia de un matrimonio’, durant la 92a edició d’aquests premis que s’estan entregant al Dolby Theatre de Hollywood.

«Aquest el millor regal d’aniversari possible», va dir Dern envoltada d’una gran ovació quan va recollir la seva estatueta, que va guanyar hores abans que compleixi 54 anys.

En el seu discurs, l’actriu va dedicar emocionada el premi als seus pares, Diane Ladd –que l’acompanyava– i Bruce Dern.

«Alguns diuen que mai coneixes els teus herois, però jo dic que si ets realment beneïda els tens com els teus pares», va dir l’actriu.

Precisament, la pel·lícula amb què Dern ha guanyat el seu primer Oscar, després de tres nominacions, narra una dura separació matrimonial en la qual el seu personatge és el d’una manipuladora advocada.

Amb aquest paper, Dern ha guanyat el Globus d’Or, el Bafta i el premi del Sindicat d’Actors.

«Noah Baumbach – el director– va escriure una pel·lícula sobre amor i sobre esborrar les divisions en la família i entre la resta de nosaltres», va explicar.

La premiada va agrair la feina de Baumbach, «per la seva visió màgia, paraules, amistat i art» i va recordar els seus companys de repartiment Adam Driver i Scarlett Johansson.

Minuts abans de saber el resultat de la seva categoria, Dern va parlar amb Efe a l’alfombra vermella i va ressaltar que els Oscars són com una festa en la qual tots al món del cine es recolzen els uns als altres.

«Realment se sent una energia de comunitat i de recolzament entre tots», va afirmar.

Notícies relacionades

«La gent s’envia entre ells notes i flors de recolzament pel seu treball. És realment encantador», va afegir l’artista nord-americana, que va descriure els Oscars com «una nit familiar».

En aquests premis, Dern tenia com a rivals a Kathy Bates (‘Richard Jewell’), Scarlett Johansson (‘Jojo Rabbit’), Florence Pugh (‘Mujercitas’) i Margot Robbie (‘El escándalo’).

Temes:

Oscars