gira 'Legacy of the beast'

Iron Maiden actuarà a l'Estadi Olímpic de Barcelona el 25 de juliol

La banda britànica de heavy metal tornarà a la capital catalana en el que serà el seu únic concert a Espanya el 2020

zentauroepp34724546 16 07 2016  concierto de iron maiden en el rock fest  foto f191107095815

zentauroepp34724546 16 07 2016 concierto de iron maiden en el rock fest foto f191107095815 / FERRAN SENDRA

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

La banda britànica Iron Maiden actuarà a l’Estadi Olímpic Lluís Companys de Barcelona el 25 de juliol, amb Within Temptation i Airbourne com a grups convidats. La mítica formació de heavy metal torna a Catalunya després del seu pas pel Rock Fest el 2016. Aquesta serà la seva única data a Espanya el 2020, en l’última etapa de la seva gira de grans èxits ‘Legacy of the beast’, que ja va recalar a Madrid el 2018. Les promotores responsables del concert, Primavera Sound i Madness Live, havien donat pistes dos dies enrere de l’esdeveniment amb una enigmàtica pàgina web amb un compte enrere de l’anunci. Per exemple, el rellotge de l’estadi marcava 2 minuts per a les 24 hores amb referència a la cançó ‘Two minuts to midnight’.

Les entrades estaran a la venda a partir del dimarts 12 de novembre a les 12 hores a Ticketmaster, des de 65 euros, tot i que s’oferirà una prevenda exclusiva als membres del club de fans d’Iron Maiden.

El cantant d’Iron Maiden, Bruce Dickinson, ha afirmat a través del comunicat de l’anunci que la banda s’ho ha «passat genial» fins ara durant la gira. «La reacció general respecte a l’espectacle i als increïbles elements d’attrezzo (i, ¡és clar, a Eddie!) amb els quals hem pogut jugar han sigut fantàstics. La banda s’ha divertit tant que estem molt emocionats de tornar a Espanya i tocar davant de més fans», sentència.

Des del començament de la gira l’any passat la banda ha visitat 39 països de tot el món, la qual cosa l’ha portat a tocar davant de prop dedos milions de seguidors, entre els quals, les 100.000 persones que van omplir de gom a gom el llegendari festival Rock In Rio al Brasil.

L’àrea metropolitana de Barcelona serà el juliol del 2020 una cosa semblant a la capital mundial del metal. Del 2 al 4 d’aquell mes se celebrarà a Can Zam, a Santa Coloma de Gramenet, el multitudinari i ja clàssic Rock Fest, que ara per ara ha anunciat la presència de Judas Priest, Accept i UFO, entre d’altres. Tot indica que Kiss també s’afegirà ben aviat al cartell, en una actuació de la seva gira de comiat dels escenaris. Els portaveus del Primavera Sound (el cap de contractació, Abel González) i Madness Live (el director, Juan Antonio Muñoz) no s’han mostrat preocupats per una possible saturació d’oferta metàl·lica.   

La participació del Primavera Sound en aquest concert juntament amb la promotora especialitzada en metal Madness Live arriba un any i mig després que l’ empresa insígnia de la música independent a Espanya vengués una part no revelada de les seves accions al fons d’inversió nord-americana The Yucaipa Companies per «mantenir-se en el futur sa i estalvi» dels grans grups que estan concentrant a escala internacional l’oferta de música en directe, va explicar a aquest diari Gabi Ruiz, codirector del Primavera Sound.

Notícies relacionades

González ha tret ferro al fet que el Primavera Sound, fins fa poc una marca totalment associada a l’indie, entri al territori del metal. «Des que Motörhead va actuar en el Primavera Sound fa més d’una dècada, sempre hi ha hagut algun grup d’aquest gènere en la programació. Slayer, per exemple, va actuar a l’escenari principal [el 2017]».

No obstant, aquest moviment del Primavera Sound després de la injecció de capital per part de The Yucaipa Companies pot interpretar-se en termes expansionistes. Si en l’última edició el festival Primavera Sound es va obrir definitivament a les noves músiques urbanes a la recerca de públic jove, ara fa amb Iron Maiden a l’Estadi Olímpic un pas en la direcció contrària: un clàssic del rock a l’espai més gran dedicat a concerts de Barcelona. Tot l’espectre de la música popular moderna, vaja, toca el Primavera Sound.