DEL 31 D'OCTUBRE AL 3 DE NOVEMBRE

El 25è Manga Barcelona redobla l'aposta per la participació popular

El saló, que obrirà dijous vinent 31, presenta una edició d'aniversari plena de 'desafiaments' i concursos i amb l'exposició de Tezuka com a estrella

El festival ja ha esgotat les entrades de divendres, dissabte i diumenge

zentauroepp45712790 barcelona 01 11 2018   ambiente en el primer d a del sal n m191021192333

zentauroepp45712790 barcelona 01 11 2018 ambiente en el primer d a del sal n m191021192333 / CARLOS MONTANYES

3
Es llegeix en minuts
Anna Abella
Anna Abella

Periodista cultural

Especialista en art i llibres, en particular en novel·la negra, còmic i memòria històrica

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Amb els abonaments i les entrades de divendres, dissabte i diumenge, el Manga Barcelona, que obrirà les portes des del dijous 31 d’octubre fins al 3 de novembre a Fira Montjuïc, vola cap a una edició molt especial, la 25a, indemne a la tensió generada per la sentència del procés. El festival no ha registrat cap cancel·lació d’assistència ni cap devolució i va camí de superar el rècord d’assistents del 2018 –150.000–, un any en què disposava de 3.000 metres quadrats menys d’espai que aquest, quan el saló del còmic i la cultura japonesa es desplegarà en 78.000 de repartits als pavellons 1, 2, 3, 4 i 5 i la plaça de l’Univers. En tot l’espai, el nombred’activitats  serà tan gran que si una persona volgués participar en totes tardaria prop d’un mes i mig.  

Una puntualització: com és habitual, els dies en què les entrades s’hagin esgotat les taquilles podran obrir a mesura que l’aforament ho permeti si hi ha visitants que surten (els tiquets són d’un sol accés). 

La conga més llarga

Els rècords possiblement no es quedaran en el nombre d’assistents o les propostes ja que, com han avançat aquest dijous la directora del festival, Meritxell Puig, i el coordinador d’activitats, Oriol Estrada, hi haurà un ‘challenge’ cada dia, és a dir un desafiament festivocol·lectiu que anima a la participació de tot el públic que s’hi vulgui sumar: el primer, dijous, serà aconseguir la conga de ‘cosplay’ més llarga del món; el segon, intentar seguir la coreografia de ball de ‘Fortune Cookie’, un dels temes del grup d’‘idols’ nipó més famós, 4KB48; per dissabte, atents a la megafonia, que instarà a aixecar les mans durant un minut invocant una gran bola d’energia com Son Gokū a ‘Bola de Drac’,i per diumenge quedarà vestir-se de vermell i blanc, els colors del Japó. 

Exposicions

El Manga Barcelona ha tirat la casa per la finestra per celebrar els 25 anys. Sens dubte, la fita és la gran exposició sobre Osamu Tezuka, ‘el déu del manga’,creador d’Astro Boy, que amb 201 originals lluirà fins al gener al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) –organitzada juntament amb Ficomic, Tezuka Productions i el Festival d’Angulema–, i que apadrinarà un dels convidats estrella, el director de cine Macoto Tezka (Makoto Tezuka), fill del ‘mangaka’ i supervisor del seu llegat.  

No serà l’única mostra: Dragon Ball World Adventure (800 metres quadrats), una altra; Manga Revival, sobre els 25 anys del saló, i una tercera sobre Doraemon en són algunes.

Entre les novetats d’aquest any, els concursos de Manga Quest (una mena de ral·li per trobar els cromos amb els 25 cartells del saló) i Manga Otaquiz (per veure el nivell de coneixements dels ‘otakus’ o fans). 

Convidats

Aquesta 25a edició també tindrà unrècord de convidats, entre els quals, els ‘mangakas’ Reiko Okano, Atsushi Ohkubo (‘Fire Force’), Ryota Hayatsu (‘La ira de Bahamut: Twin Heads’), Aya Kanno (‘Réquiem por el rey de la rosa’), Tsubasa Yamaguchi (‘Ella y su gato’, ‘ Blue Period’), Mizuho Kusanagi (‘Yona, princesa del alba’), Elsa Brants (‘Sálvame, Pythie’) i Sourya Sihachakr (‘Rojo’). També els ‘youtubers’ Yuko i Ernesto, el matrimoni hispanojaponès creador de Nekojitablog, i dijous, una reunió de ‘mangatubers’.   

L’auditori es transformarà en una sala de cine, amb preestrenes com la de‘One Piece Estampida’, i el gènere de terror estarà representat pel director Hideo Nakata, creador de ‘The Ring (El círculo)’ (1998), que presentarà el seu últim film, ‘Sadako’.

Notícies relacionades

La música tindrà com a estrella la banda de rock japonesa The 5.6.7.8’s, formada el 1986 a Tòquio i que va saltar a la fama gràcies a la seva actuació a ‘Kill Bill Volumen 1’,de Quentin Tarantino.

No hi faltaran l’espai gastronòmic, el Manga Kids, per als més petits, i el Japan Experience, ni els tallers, les xerrades, les taules rodones, les presentacions i les firmes dels autors.