A PARTIR DEL 20 DE SETEMBRE

Amenábar competirà per primera vegada per la Concha d'Or

El director de 'Mientras dure la guerra' competirà en la Secció Oficial del festival de Sant Sebastià amb l''opera prima' de Belén Funes i 'La trinchera infinita', de Garaño, Aguerri i Goenaga

zentauroepp12356787 madrid 14 02 2010 entrega de los premios goya 2010  alejandr190719123906

zentauroepp12356787 madrid 14 02 2010 entrega de los premios goya 2010 alejandr190719123906 / JUAN MANUEL PRATS

2
Es llegeix en minuts
Beatriz Martínez
Beatriz Martínez

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

‘Mientras dure la guerra’, d’Alejandro Amenábar; ‘La trinchera infinita’, de Jon Garaño, Aitor Aguerri i José Mari Goenaga i l’‘opera prima’ de Belén Funes, ‘La hija de un ladrón’, seran les tres pel·lícules que competiran en la Secció Oficial del Festival de Sant Sebastià. El director del certamen, José Luis Rebordinos, ha presentat a la seu de l’Acadèmia de Cine tota la programació que es podrà veure a partir del 20 de setembre en aquesta 67a edició. 

És la primera vegada que Amenábar competeix per la Concha d’Or després d’haver inaugurat el festival fora de concurs el 2015 amb ‘Regresión’. La seva nova pel·lícula és un drama històric que es desenvolupa en el marc de la guerra civil i que pren el punt de vista de Miguel de Unamuno, interpretat per Karra Elejalde, i el seu conflicte ideològic davant els esdeveniments. En el paper de José Millán-Astray, l’actor Eduard Fernández, que també protagonitza ‘La hija de un ladrón’ amb la seva filla Greta Fernández, junts en una història paternofilial que es converteix en la sorpresa d’aquesta competició per tractar-se d’un debut. 

Finalment, repeteixen a Sant Sebastià el trinomi format per Jon Garaño, Aitor Aguerri i José Mari Goenaga, responsables de ‘Loreak’ i ‘Handia’.En aquesta ocasió, presenten ‘La trinchera infinita’, la història d’un home que s’amaga a casa seva, en un forat, durant la guerra civil ajudat per la seva dona durant 30 anys. En el repartiment, Antonio de la Torre i Belén Cuesta. 

Fora de concurs

Fora de concurs es podrà veure ‘Diecisiete’, de Daniel Sánchez Arévalo, un original de Netflix que gira entorn d’un jove que s’escapa d’un centre de menors per buscar el gos amb què feia teràpia i iniciarà un viatge de redescobriment. 

Com a projecció especial, ‘La odisea de los Giles’, de Sebastián Borensztein amb Ricardo i Chino Darín i Luis Brandoni, que es desenvolupa durant els anys del ‘corralito’ argentí. 

Dues cineastes

Notícies relacionades

Dues dones competiran dins de la Secció Nous DirectorsLucía Alemany, amb ‘La inocencia’, i Maider Fernández Iriarte, amb ‘Las letras de Jordi’. Mentrestant, a Zabaltegui-Tabakalera es presentarà la sèrie de televisió ‘El fiscal, la presidenta i el espía’, de Justin Webster, sobre el cas d’Alberto Wisman, assassinat després d’acusar la presidenta argentina de conspirar contra l’Iran. A més, els curtmetratges ‘Leyenda dorada’, de Ion de Sosa i Chema García Ibarra, ‘Lursaguak’, d’Izibene Oñederra,  i el migmetratge ‘Urpeanlurra’, de Maddi Barber. 

Finalment, al Velòdrom d’Anoeta es projectarà en gran la sèrie de Movistar+ ‘Vida perfecta’, creada i protagonitzada per Leticia Dolera, que es va convertir en tot un fenomen després del seu pas per Cannes Series, on va recollir diversos premis. I un film d’animació, ‘La gallina Turuleta’, de Víctor Monigote i Eduardo Gondell.