als 52 anys

Mor Philippe Zdar, del duo de música electrònica Cassius, al caure des d'un edifici a París

Festivals com el FIB o el Sónar, on havien d'actuar aquest juliol, han recordat la influència del productor francès en la música de ball

zentauroepp48707608 files  in this file photo taken on may 14  2016 french dj du190620115539

zentauroepp48707608 files in this file photo taken on may 14 2016 french dj du190620115539 / FRANCK FIFE

2
Es llegeix en minuts

Philippe Zdar, meitat del duo francès de música electrònica Cassius, ha mort al caure accidentalment des d’“un pis alt d’un vell edifici a París”, tal com ha confirmat el seu agent en un comunicat enviat a ‘Pitchfork’. El músic ha mort aquest dijous als 52 anys. Cassius van publicar el seu àlbum de debut el 1999, influent per la seva fusió de música disco, ritmes hip-hop, house i funk. Des d’aleshores el duo, completat per Humbert Blanc-Francard –conegut com a Boom Bass– es va convertir en referent del denominat 'french touch'.

Philippe Zdar, en una imatge del 2005 / wireimage

L’últim treball fins a la data del grup, Ibifornia (2016), va reconfirmar la influència del duo parisenc al comptar amb col·laboracions d’il·lustres com Pharrell Williams, Mike D de Beastie Boys i Cat Power, entre d’altres.

La mort de Zdar arriba a la mateixa setmana del llançament del nou disc del grup, 'Dreams', que veu la llum aquest mateix divendres 21 de juny. A més, també Cassius formen part del cartell del FIB de Benicàssim d’aquest any, que se celebra del 18 al 21 de juliol. El festival, en el qual Cassius havia de tocar el dissabte 20, l’ha recordat en un tuit: "Estem commocionats amb la trista mort de Philippe Zdar, influent i respectat músic, inimitable productor i membre de Cassius. Des d’aquí el recordem amb el respecte i l’honor que la seva persona mereix i amb els seus ritmes tan característics que sempre ens acompanyaran". 

Notícies relacionades

També el festival Sónar, en el qual Cassius ha participat, ha tingut un missatge de record per al productor francès: "Ha canviat el so i l’estil de la música de ball per sempre, el trobarem a faltar al Sónar. Els nostres cors estan amb la seva família i tots aquells que han sigut tocats per la seva vida i treball".

Zdar (nascut Philippe Cerboneschi) era també l’amo del Motorbass Studio a París, on va treballar com a productor i enginyer per a grups com Phoenix –Wolfgang Amadeus Phoenix, amb qui va guanyar un Grammy–, Cat Power –Sun– i The Rapture –In the grace of your love–.