LA VEU DE U2

Bono es queda sense veu en ple concert a Berlín

L'incident obliga U2 a cancel·lar el segon concert a la capital alemanya

zentauroepp40841750 file   in this monday  july 24  2017 file photo  u2 singer b180828144915

zentauroepp40841750 file in this monday july 24 2017 file photo u2 singer b180828144915 / MICHEL EULER

2
Es llegeix en minuts
Efe / Berlín

La banda irlandesa U2 va cancel·lar aquest dissabte el segon concert que tenia programat a la ciutat alemanya de Berlín a causa d’una “pèrdua de veu” del cantant, Bono, durant aquest, segons el comunicat emès aquesta nit pels seus components.

“Sentim molt la cancel·lació d’aquesta nit. Bono es trobava en bon estat i tenia bé la veu abans del concert i estàvem tots expectants atesa la nostra segona nit a Berlín, però després d’unes quantes cançons va patir una pèrdua total de veu”, explica la nota difosa al web oficial de U2.

El text, firmat pels altres tres integrants del grup, Adam Clayton, Larry Mullen i The Edge, no dona més detalls sobre l’estat de salut del cantant irlandès i només indica: “No sabem què ha passat i estem buscant consell mèdic”.

‘Beautiful day’

Segons un vídeo publicat per seguidors del grup en xarxes socials, Bono interpreta “Beautiful day”, un dels seus temes més famosos, amb un fil amb prou feines imperceptible de veu i, a l’acabar, demana disculpes al públic.

“Crec que no puc seguir. No seria correcte amb vosaltres”, gairebé xiuxiueja al micròfon.

En el text publicat al web de U2, els seus integrants agraeixen la “comprensió del públic” i tot “el recolzament dels fans a Berlín i dels qui han viatjat des de lluny” per presenciar tant el concert d’avui com el d’ahir, també en aquesta ciutat germànica.

‘Experience+Innocence’

Aquest recital formava part de la gira “Experience+Innocence”, continuació de “Songs of Experience”, el catorzè àlbum d’estudi de la banda. Per això, aquest “tour” es planteja com una seqüela del tour del 2015, i arriba després de la gira d’estadis que van fer l’any passat, “The Joshua Tree Tour 2017”.

Notícies relacionades

La gira, que va començar a Tulsa (Oklahoma, Estats Units) el 2 de maig, va arribar ahir a Europa, on, a més, de Berlín, U2 té programat actuar en ciutats com Colònia, París, Copenhaguen, Madrid, Hamburg, Amsterdam, Milà, Manchester o Londres.

U2, la banda irlandesa formada el 1976 a Dublín per Bono (veu), The Edge (guitarra), Adam Clayton (baix) i Larry Mullen Jr. (bateria) va publicar l’àlbum “Songs of experience” (Universal Music) el mes de novembre passat, tres anys després que en parlessin per primera vegada, després d’editar la seva contrapartida, “Songs of innocence” (2014).

Temes:

Bono