TU I JO SOM TRES

Anem malament: insults, ràbia, rancor

Ana Rosa Quintana, increpada en directe (Tele 5). / Mediaset

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Mentre un reporter d'Ana Rosa Quintana (Tele 5) informava en directe del desallotjament de la plaça de Catalunya de Barcelona, una persona, molt aïrada, es va dirigir a la càmera i va exclamar: «¡Tele 5: manipuladors! ¡Feu periodisme porqueria! ¡Ana Rosa: feixista manipuladora, feixista ricachona!». I unanotable tensió es va formar en aquell moment, ple d'insults i improperis.

¡Ah! Trist succés. Reprotxable totalment. Però el més tremendo d'aquestes explosions de ràbia i rancor contra la tele és que es repeteixen cada vegada més sovint. Jo rebutjo totalment els insults contra el missatger. Com quan es va criminalitzar la senyora Quintana per haver gravat la pantalla d'un telèfon mòbil que s'estava mostrant obertament en un acte públic, envoltat de càmeres, a Bèlgica.

Dit això, també vull assenyalar-li a Ana Rosa el meu rebuig a una peça que va emetre en el seu programa, aquest mateix dimarts, titulada: «Així són les gàbies d'or de Puigdemont», on es dibuixava l'expresident com una mena de tronera que va per Europa de tiberi en tiberi, d'òpera en òpera, de mansió en mansió, i que ara, a Berlín, viu a tot luxe en un aparthotel pel qual paga entre 78 i 100 euros per nit.

Home, els que coneixem Alemanya sabem que aquest preu és d'una humilitat gairebé heroica. Vull dir amb això que la caricatura de Puigdemont realitzada en aquests termes, a més a més d'exagerada i falsa, tapa la verdadera crítica, la crítica política, que se li pot, i se li ha de, fer. O sigui que aquests treballets, admirada senyora Quintana, escalfen el personal i després passa el que lamentem tots.

S'escalfa el personal, per exemple, quan TVE construeix un relat manipulat i vergonyós del cas Cifuentes; o quan silencia la declaració del ministre Montoro (¡tapar Montoro a TVE té mèrit!) sobre el finançament de l'1-O.

Notícies relacionades

S'escalfa el personal, per exemple, quan TV-3 explica dilluns (TN vespre) la protesta a l'IES Joan Boscà, i ho fa com si fos la rebequeria d'un professor «xenòfob i masclista», ocultant la protesta de Professors pel Bilingüisme, que denunciaven adoctrinament a les aules i pressions de comissaris polítics.

Tot això és el que també escalfa. I això és responsabilitat exclusiva de la tele. Del missatger.