ALTRES ESCENARIS POSSIBLES

De vacances al Prat

ealos39419108 el prat de llobregat  22 07 2017  concert a la terrassa de l170723152846

ealos39419108 el prat de llobregat 22 07 2017 concert a la terrassa de l170723152846 / Robert Ramos

4
Es llegeix en minuts
Nando Cruz
Nando Cruz

Periodista

ver +

El Prat de Llobregat, bressol del grup Decibelios i viver de la primera escena de hip-hop de Catalunya, també és conegut en el món de la música per La Capsa, un equipament municipal que disposa d’una completíssima sala de concerts que és l’enveja del Baix Llobregat, de Barcelona i de part d’Espanya. Però quan arriben l’estiu i la calor, no ve gaire de gust tancar-se a dins d’una sala a veure un concert. És més d’agrair que el grup surti a tocar a l’aire lliure.

    

Som a la terrassa de La Capsa i no hi ha ni una taula o una cadira lliures. Els cambrers estan desbordats servint cerveses, entrepans, refrescos i tapes. Desenes de famílies, parelles i grups d’amics somriuen cada vegada que bufa la brisa en aquest oasi en ple polígon a la vora del Llobregat. Al fons de la terrassa hi ha un bonic escenari decorat amb bombetes. Són dos quarts d’onze de la nit i surt el 50% del grup saragossà Tachenko: Sebas Puente i Sergio Vinadé.

    

Tachenko ja han tocat quatre vegades a La Capsa. I s’hi ha de sumar una altra actuació de Sebas amb La Costa Brava i les de Sergio amb El Niño Gusano. Mentre es gestiona la petició per declarar-los fills adoptius, el 2014 La Capsa ja va coordinar la filmació d’un videoclip de la cançó 'Pon tu mente al so'l, d’El Niño Gusano, interpretada per desenes d’estudiants de música i veïns del Prat en diversos racons de la ciutat. Un videoclip ple d’amor.

 

 

 

Entre el públic d’aquesta nit hi ha alguns protagonistes d’aquell rodatge. I molts nadons. L’Ona té 14 mesos i està aprenent a caminar davant de escenari. Els seus pares viuen a Rubí, però han recorregut 30 quilòmetres perquè l’ocasió ho facilitava. A l’estiu, a l’aire lliure i en acústic, la música en viu torna a ser una activitat accessible per a tots els públics. A la terrassa de La Capsa hi ha gent de totes les edats. D’escassos mesos i de 60 anys.

    

Les veus clares i nobles de Puente i Vinadé ja entonen títols del seu ampli i gloriós cançoner. Sergio pessiga les cordes de la guitarra i Sebas passeja els dits pel teclat. Encara que la majoria de gent es queda asseguda, un petit grup de 15 fans s’ha situat a la dreta de l’escenari per poder cantar i ballar. Dues noies llueixen samarretes de La Costa Brava.

    

«Ara tocarem una cançó molt bonica», diu Sergio. Si ho digués qualsevol altre, sonaria fanfarró, però venint d’ell és rigorosament cert, perquè és 'Hacia el huracán'. Després repeteix el mateix per presentar 'Vámonos'. Una altra veritat com un temple. Escoltar a l’aire lliure una nit de juliol 'Hacia el huracán' i 'Vámonos' et cura tots els mals. És millor que anar a Lourdes.

  

 Quan toquen 'No hay nieve en Saint Moritz', un paio amb una samarreta de Joy Division marca el ritme donant cops amb l’encenedor a la copa de cervesa. Una nena el mira i somriu. Un pare porta la seva filla als braços fins a l’escenari. Es queda hipnotitzada tres minuts; i el xumet, petrificat. Ningú, absolutament ningú, se’n va d’aquí. Un matrimoni en edat de jubilar-se i pinta de no conèixer Tachenko observa dret. Avui no tenen res millor a fer que sentir un dels millors grups de pop de tots els temps.

UN ESTIU A LA VIDA

S’ha de sentir el grup Tachenko a l’aire lliure almenys un estiu a la vida. És un regal del destí. El tebi volum permet al públic entaular breus converses sense haver d’alçar la veu. Una parella discuteix el significat d’'El tiempo de los Urales'. A 'Suerte y relámpago', l’Ona i la nena del xumet es troben al davant de l’escenari i intenten ballar. Sis noies munten una tímida coreografia perquè les vegi el cambrer. La recent' Nuestra especialidad' ja posa 

la pell de gallina. La vella 'Amable' aconsegueix que els més fans piquin de mans encara que estiguin asseguts.

    

Sebas encara cantarà 'Lourdes', d’El Niño Gusano, però no sense que abans Sergio recordi que la primera entrevista important al grup aragonés va ser justament al Prat. La tornada de 'Más madera', un altre èxit tachenko, brillarà encara més aquesta nit sense obligacions: «Más madera / Jo firmo donde quieras / Hoy nadie nos espera / Eso está muy bien». ¡Fins i tot el metro funciona tota la nit a la flamant estació de Les Moreres!

Notícies relacionades

    

El concert ja s’ha acabat, però, a diferència del que passa en tantes sales de concerts, aquí el públic pot seguir disfrutant de la vetllada sense haver d’anar-se’n del lloc. És dissabte, és estiu. Estem de vacances al Prat