UNA ESTRENA TRANSGRESSORA

'Power Rangers' mostrarà la primera superheroïna lesbiana

Trini, personatge encarnat per Becky G., dona visibilitat al col·lectiu LGTB en la nova versió cinematogràfica

power-rangers--2017--trini-becky-g

power-rangers--2017--trini-becky-g

2
Es llegeix en minuts

La comunitat LGTB està d'enhorabona, cada vegada es fa més evident la seva visibilitat en camps vetats fins ara, com seria el cas de les pel·lícules destinades a un públic infantil. L'última notícia és que la nova versió cinematogràfica dels 'Powers Rangers' tindrà una superheroïna lesbiana, la primera en el seu gènere adreçada a un públic massiu. El personatge, Trini, encarnat per Becky G, per entendre'ns, la rànger groga, està en plena activitat de descobrir coses de si mateixa que desconeixia, tal com va assenyalar l'actriu i cantant fa uns dies, cosa que va fer sospitar sobre la seva identitat de gènere. Poc després, el director Dean Israelite posava fi als possibles dubtes assegurant a 'Hollywood Reporter' que la Trini explica, en una escena clau, als seus companys els problemes que podria tenir amb el seu nòvio, tot i que aviat es fa evident que els problemes són en realitat amb la seva nòvia.

“Crec que el més grandiós d'aquesta escena i el que aquesta escena trasllada a la resta de la pel·lícula és que ‘està bé’. La pel·lícula està dient que tots els nens han d'acceptar el que són i trobar la seva pròpia tribu”, ha explicat el director.

Una imatge de la pel·lícula 'Power Rangers'

Aquesta notícia s'ha donat a conèixer poc després del debat que va generar l'orientació sexual del personatge de LeFou, un dels personatges secundaris de la nova versió de ‘La Bella i la Bèstia’, el nou producte de la factoria Disney, que ha desfermat la polèmica en països com Rússia i Singapur, on ha sigut prohibida.

I A MÉS, LLATINA

Notícies relacionades

En el cas de la Trini s'afegeix la condició dels orígens mexicans de l'heroïna, un assumpte que les polítiques antimigratòries impulsades per Trump han convertit en candent. Becky G., d'ascendència mexicana, també s'ha posicionat al respecte no només mostrant-se orgullosa de ser una superheroïna llatina sinó també explicant en una roda de premsa al seu país d'origen que el missatge de la pel·lícula és “que junts som més, tant hi fa d'on vinguis. Tots som iguals i tenim aquest poder dins nostre”.

La nova pel·lícula de 'Power Rangers' es basa en una popular sèrie televisiva nord-americana dels anys 90, que al seu torn es va inspirar en la sèrie japonesa 'Super Sentai'. En el moment del seu èxit també se'n va realitzar un llargmetratge. L'estrena del film als Estats Units serà el 24 de març. A Espanya està previst per al 7 d'abril.