CITA MUSICAL DE L'ESTIU

El Cruïlla acollirà el retorn de Jamiroquai

El festival ha presentat el seu cartell complet, amb noms com Pet Shop Boys, Ryan Adams, Resident i Txarango

jamiroquai-new-album-announcement-1484668564-1

jamiroquai-new-album-announcement-1484668564-1

2
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Jamiroquai serà un dels grans reclams del pròxim Cruïlla, que se celebrarà entre el 7 i el 9 de juliol al parc del Fòrum. L’artista funk britànic presentarà el seu primer àlbum en set anys, Automaton, avançat fa un parell de setmanes amb un senzill homònim que beu de l’electro de Daft Punk.

A més a més del retorn de Jamiroquai, el festival va revelar ahir ganxos importants, com Pet Shop Boys, encara presentant el repertori de Súper (2016); els clàssics de l’electrònica per a les masses The Prodigy; Residente, àlies de René Pérez, 50% de Calle 13; els habituals en festivals Two Door Cinema Club; el popular grup mestís Txarango; els especialistes en tornades pop èpiques Dorian; la raresa rap-rave sud-africana Die Antwoord; el clàssic modern del rock americà Ryan Adams, presentant el prometedor Prisoner, Little Steven & The Disciples Of Soul, el grup de Steven Van Zandt, guitarrista de la E Street Band i, per als més serièfils, l’immortal Sil de Los Soprano.

Entre els noms incorporats al cartell figuren Parov Stelar, Ani DiFranco, La Raíz, Jain, Neuman, Enric Montefusco, Pau Vallvé, El Petit De Cal Eril, Luthea Salom, Carlos Sadness, Tremenda Trementina, Aspencat (en una de les parades de la seva gira prèvia a una aturada indefinida) i Exquirla, el projecte que fa rimar el no-flamenc de Niño De Elche amb el rock experimental de Toundra.

Un dels membres d’Exquirla i Toundra, Esteban J. Girón,  va acompanyar ahir Jordi Herreruela (director del festival) en la presentació del cartell a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm. Va ser una roda de premsa diferent: ni rastre de representants de l’ajuntament o la Generalitat, només el director del festival i un grapat de músics lligats d’alguna manera al festival, parlant sobre música i opinant sobre la llarga llista d’artistes del programa. (Les 23 novetats se sumen a presències ja anunciades al desembre: Los Fabulosos Cadillacs, The Lumineers, Kase.O, Youssou NDOUR i Patrice).

A més a més de Girón, hi van participar Alguer Miquel i Bo de Txarango, Kiko Tur d’Aspencat i Carlos Sadness, tots ells presents en el Cruïlla 2017, i Julián Saldarriaga de Love Of Lesbian, Shuarma de Elefantes i Ramon Mirabet, allà presents com a amics del festival. Girón va recordar haver-s’ho passat molt bé al Cruïlla en les seves dues actuacions amb Toundra (2013 i 2015). «Me’n recordo de poc», va precisar. En la seva descripció dels artistes programats, els convidats no van seguir cap guió. Mirabet recorda de Jamiroquai «la cançó de la pel·lícula Godzilla, que no vaig veure, però el so que tenia la cançó, el rotllo que tenia…». Girón va assegurar que quan va veure Die Antwoord per primera vegada, el seu primer pensament va ser: «¿Què polles és això?».

Ambient relaxat per a un festival que vol ser, sobretot, una festa. Però festa amable: el 2017, Cruïlla vol seguir sent aquella excepció d’ambient agradable en el paisatge de macrofestivals. Aquest any la comoditat podria ser més gran, perquè de quatre escenaris es passarà a cinc. El festival pretén tornar a ser acollidor, sobretot el diumenge, enfocat per disfrutar en família.

Notícies relacionades

Els abonaments es poden comprar aquí.

Sota, el vídeo de 'Automaton', nou single de Jamiroquai.