entre bastidors

Goya: la gala, en cinc vídeos

Repàs als més ben i més mal vestits de l'alfombra vermella i a les anècdotes més hilarants de la gran nit del cine espanyol

undefined37170801 madrid 04 02 2017 icult gala de la 31 edicion de los premios170205014417

undefined37170801 madrid 04 02 2017 icult gala de la 31 edicion de los premios170205014417 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Vega S. Sánchez
Vega S. Sánchez

Periodista

Especialista en animals, plantes i curiositats

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Una Amaia Salamanca a qui li van haver de col·locar la cua del vestit que portava per a la foto al 'photocall' o l'actriu Cuca Escribano, reivindicant amb el seu xal "més personatges femenins", passant per una esplèndida Geraldine Chaplin, que lluïa un vestit de Chanel amb un maxicollaret de perles de conjunt, o un Adrián Lastra que no se sap si volia mostrar el seu rellotge o assenyalar-se com el 'number one': ningú va voler deixar de posar en una alfombra vermella que iniciava la gran gala dels premis més importants del cine espanyol.

Els focus estaven pendents d'elles, presència minoritària en la indústria cinematogràfica espanyola però figures destacades -i elegants, la majoria- de la gala d'entrega dels 'cabezones': Clara Lago va enlluernar amb la seva elecció d'un model d'Elisabetta Franchi -un conjunt daurat de coll 'halter' i faldilla amb pales- i l'atrevit Gucci de Bárbara Lennie no va deixar indiferent a ningú, sobretot pels detalls daurats als volants del seu vestit de tul de color blau cel. Més discreta va ser l'elecció de Natalia de Molina: un Stella McCartney entallat i amb escot de puntes i flors.

Ells, més sobris però igual de guapos, encapçalats pel conductor de la gala, Dani Rovira, el 'nen' de Daniel Monzón Jesús Castro o l'esmòquing amb jaqueta blava d'Anglomanía i sabates Martinelli que lluïa Pablo Rivero, primogènit dels Alcántara de 'Cuéntame cómo pasó', 

Però com que tota cara té la seva creu, també hi va haver 'argggggs' en la gran nit del cine espanyol, encapçalats per dos dels seus principals protagonistes: la goya d'honor Ana BelénAna Belén i la doble premiada Emma Suárez -Goya a millor actriu protagonista per 'Julieta' i premi a la millor actriu de repartiment per 'La propera pell'-, que també es va situar als primers llocs de les que no la van encertar amb el seu vestuari. Dura competència els va fer l'Emilio Salinas de Cristina Rodríguez.

Però si una cosa va caracteritzar la tercera gala que presentava Dani Rovira -a més de ser més ràpida del que és habitual- va ser el característic humor reivindicatiu dels premis. Rovira va lluir en un moment de l'espectacle uns talons per 'reivindicar' la duresa de la vestimenta femenina.

Així van ser els moments més hilarants de la gala dels Goya / EL PERIÓDICO

Notícies relacionades

Ja més seriós, el vicepresident primer de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques, Mariano Barroso, va fer càlculs per recordar-li a l'"Estat" que no és "un sector que viu de l'Estat, sinó que genera riquesa per a l'Estat", amb un superàvit de "28 milions d'euros".

I posats a reivindicar, l'actor Antonio de la Torre també va fer una crida ràpida a l'Estat: "Que no ens apugin l'IVA".