Bob Dylan comunica a l'Acadèmia Sueca que accepta el Nobel de literatura

1
Es llegeix en minuts

El cantautor nord-americà Bob Dylan, que va ser guardonat amb el premi Nobel de literatura a principis d'aquest mes, ha comunicat ara a l'Acadèmia Sueca que accepta el premi.

Fins ara, Dylan no havia fet cap comentari sobre el premi --dotat amb vuit milions de corones, uns 800.000 euros--, malgrat els repetits intents de l'Acadèmia Sueca de contactar amb ell, ja que el va nomenar com el guanyador el 13 d'octubre.

La Fundació Nobel ha informat aquest divendres en un comunicat que Dylan s'ha dirigit aquesta setmana a Sara Danius, secretària permanent de l'Acadèmia Sueca, per dir que accepta el premi. 

Notícies relacionades

El comitè que va atorgar el Nobel de literatura a Dylan havia comunicat que el premi seria per al cantautor tant si es presentava a la cerimònia d'entrega de premis a finals d'aquest any com si no. "Encara no se sap si Bob Dylan assistirà a la Setmana Nobel a Estocolm al desembre", ha dit la Fundació Nobel aquest divendres. "La Fundació Nobel n'informarà tan aviat com sigui possible", ha afegit.

D'altra banda, Dylan ha dit al diari britànic 'The Telegraph' en una entrevista que serà present en la cerimònia del Nobel si pot.