LA MÚSICA DE LA FESTA MAJOR

Joan Dausà, Crystal Fighters i Tony Allen, nous confirmats per a Mercè Música i BAM

El cantautor de Sant Feliu encapçala el concert a la platja del Bogatell, completat pels Amics de les Arts i Els Catarres

Crystal Fighters lideraran la nit a l'Antiga Fàbrica Damm, mentre que el mític bateria Tony Allen actuarà al Fòrum

Imatge promocional del grup Crystal Fighters.

Imatge promocional del grup Crystal Fighters.

1
Es llegeix en minuts
JUAN MANUEL FREIRE / BARCELONA

Joan DausàEls Amics de les Arts i Els Catarres actuaran el dimecres 23 de setembre, a la platja Bogatell, on se situa per segon any l'escenari Mediterràniament de Mercè Música, del qual avui s'ha conegut el contingut en roda de premsa, com amb el del festival BAM.  Del 18 al 24 de setembre, la festa major posarà a disposició de tothom una selecció musical eclèctica i colorista.

El també popular concert de l'AntigaFàbricaDamm del BAM comptarà aquest any amb Crystal Fighters, Senior i el Cor Brutal i els ascendents Ocellot. En la programació del BAM –dirigit per primera vegada aquest any per Marc Campillo– destaca també el nom de Tony Allen, bateria de Fela Kuti en els seus millors anys i pioner de l'afrobeat. A més, el festival ha anunciat nous noms com Loop, Mourn, Ebo Taylor, Yasmine Handam, Lady Lamb, Dengue Fever, Geòrgia, Brandt Brauer Frick, Michael Rother (tocant temes del mític grup experimental Neu!) i Julie Byrne, entre molts altres.

Notícies relacionades

Per la part de Mercè Música, el seu director, Jordi Turtós, ha parlat d'un programa "participatiu, obert, pensat per a tots els públics", i que "convida a ballar però també a descobrir". Entre les propostes anunciades aquest matí destaca la col·laboració del grup folk Coetus amb Juan Quintero i Luna; la recuperació de Maria del Mar Bonet del seu cèlebre "Alenar"; el tribut de Jordi Sabatés a Bola de Nieve, o Raúl Rodríguez (fill de Martirio) i la seva descàrrega de 'son' cubà amb accent flamenc, entre un grapat de noms que conjuguen afany celebratori amb ímpetu explorador.