ESTRENA A LA SALA BARTS

Un Petit Príncep amb marxa

Manu Guix i Àngel Llàcer avalen una moderna versió musical del clàssic

El Petit Príncep i Àngel Llàcer, sense caracteritzar, darrere del conductor, posen rumb a la Sala Barts.

El Petit Príncep i Àngel Llàcer, sense caracteritzar, darrere del conductor, posen rumb a la Sala Barts. / ALBERT BERTRAN

2
Es llegeix en minuts
MARTA CERVERA / BARCELONA

Després de mesos de feina tot està a punt per al debut, avui, del musical El Petit Príncep, una ambiciosa aposta dirigida per Àngel Llàcer (escena) i Manu Guix (música) que trasllada al teatre el cèlebre relat filosòfic escrit per Antoine de Saint-Exupéry. La parella artística ja va triomfar amb un altre musical també basat en un personatge literari, Gerónimo Stilton, i espera donar el cop aquest Nadal amb aquesta adaptació coproduïda juntament amb La Perla 29, que recala a la sala Barts fins a principis de gener. Aquest cap de setmana hi haurà sessions a les 12.00, les 16.00 i les 19.00 hores.

Lluny de la serietat d'altres muntatges, aquest promet molta marxa. Està dissenyat per al públic d'avui, amb molt ritme i sorprenents imatges. Un nen de 14 anys, actor i cantant amb moltes taules per a la seva edat, protagonitza El Petit Príncep. El seu nom real es manté en secret per exigències dels directors, repetint una dubtosa estratègia de comunicació usada ja a Gerónimo Stilton.

En escena l'acompanyen Llàcer, la cantant Elena Gadel, Marc Pociello (que va encarnar Stilton) i Xavi Duch. «Fer aquesta obra ha sigut com tornar a la meva infància», destaca Gadel, que encarna l'orgullosa rosa del conte amb un vestit mera­vellós.

EXPERIÈNCIA REVELADORA

Saint-Exu­péry va publicar el seu famós llibre el 1943 després de patir una experiència traumàtica quan el seu avió es va perdre al desert del Sàhara i va estar a punt de perdre la vida. Plena de metàfores i poesia, la seva obra reflexiona sobre el sentit de la vida a partir de la història imaginària d'un nen que viatja per la galàxia per descobrir què és l'amor i l'amistat. La lògica de les seves preguntes posarà en dificultats els estranys personatges que es troba pel camí.

Notícies relacionades

Recrear en escena el món oníric del llibre i els seus dibuixos, també de Saint-Exupéry, ha suposat un gran repte. L'asteroide B612, el desert, el planeta del rei i el del bevedor cobren vida de forma màgica gràcies a una escenografia virtual realitzada per Jordi Queralt i Tatiana Halbach. Un elaborat disseny de mapping crea sorprenents textures i atmosferes plenes de color que es completen amb personatges animats que inter­actuen amb els actors.

Per facilitar la sincronia entre projeccions i música, la banda sonora està gravada. L'únic instrument en directe és la veu dels intèrprets. «Les cançons reflecteixen les emocions del llibre. No tenen un estil determinat. Unes sonen pop, altres jazz i moltes són difícils de catalogar», explica Guix, les melodies del qual ja són a iTunes.