El ‘boom’ dels ‘artistes convidats’ a les marques
La revolució la va iniciar Zara, que fa 50 anys que acostuma els consumidors a tenir productes frescos, i va fer eclosió quan H&M es va aliar amb Lagerfeld el 2004. Ara és un no parar.

Zara, que aquest mes celebra el seu aniversari, va canviar les regles del joc de la moda fa 50 anys. Una de les claus del seu èxit va ser des del principi ser una de les primeres marques a llançar col·leccions molt dinàmiques en constant renovació i a preus més o menys assequibles. La nau capitana d’Inditex presenta noves col·leccions cada dues setmanes i mil referències diferents cada mes.
Zara ha acostumat els consumidors a tenir productes frescos i desitjables. Aquesta ànsia de veure coses noves que va iniciar Zara va repercutir en la velocitat de producció del low cost, i també en les marques de luxe. Acostumades a viure de les dues o quatre temporades, es van inventar sorpreses, en forma de col·leccions Creuer o Resort, i una incipient modalitat basada en les col·laboracions amb altres marques, artistes o celebrities.
Fins que va fer eclosió el 2004, quan H&M es va associar per primera vegada amb, ni més ni menys, Karl Lagerfeld. Les samarretes i els vestits negres amb la cara del kàiser de la moda es van vendre com xurros, en aquella sorprenent i pionera col·lecció càpsula. Havia nascut la col·laboració win-win entre marques, la nova recepta de l’èxit en la moda que aviat va copiar gairebé tothom.
Avui els llançaments en comandita ja no són una sorpresa. Continuen aportant aire fresc i amplien la base de clients entre una marca i l’altra. A més, són una ocasió formidable per captar l’interès del públic i llançar anuncis. L’objectiu és connectar amb el client aspiracional i, si es pot, augmentar les vendes. L’últim mes n’hi ha cinc exemples:
Beckham i Hugo Boss.
Inspirada en l’estil de l’exfutbolista, l’exclusiva col·lecció presenta un disseny de luxe amb bàsics atemporals i discretes peces clau d’estil modern i casual.
Nathy Peluso i Meller.
La cantant Nathy Peluso s’ha aliat amb Meller, la marca d’ulleres de sol de disseny disruptiu i urbà made in Barcelona. Hi ha dos models, Nathy (inspirat en els anys 90, amb silueta embolcallant i muntura blanc perla) i Nayah (sofisticada muntura quadrada i to bordeus profund.
Natura Bissé i Casa Batlló.
L’emblemàtica Casa Batlló de Gaudí col·labora amb la firma de cosmètica de luxe Natura Bissé, per llançar una edició limitada que captura l’essència més pura de Barcelona, d’una arquitectura d’una bellesa única. És un elegant cofre multifuncional (en dues versions, dia i nit), il·lustrat amb la icònica façana , i una acurada selecció de la línia Diamond.
Jacquemus, amb Greg Gries i Timberland.
Jacquemus, la firma de moda francesa fundada el 2009 per Simon Porte, coneguda pels seus dissenys innovadors i agosarats en bolsos, ha fitxat Jon Gries, l’actor que interpreta Greg en la tercera temporada de The White Lotus, com a imatge en la seva última campanya: sense samarreta i envoltat de plàtans en una atmosfera surrealista. Al seu torn, Jacquemus s’ha aliat amb Timberland per treure un model exclusiu (també en groc plàtan, el color preferit del dissenyador) del seu clàssic nàutic. Es diu La Bateau.
Notícies relacionadesCrocs i Swarovski.
Crocs i Swarovski brillen junts amb els models Classic Clog i el Bae Clog, que es transformen en peces de desig, combinant funcionalitat amb luxe accessible. Una jugada que enforteix l’storytelling aspiracional de Crocs i dona a Swarovski una plataforma per connectar amb clients més joves i amb gustos més disruptius.
- Tecnologia «Guanyava 150 K a l’any, ara sobrevisc venent a eBay»: l’enginyer que va perdre la feina per la IA
- Mossos identifica el santvicenti desaparegut com el jove mort atropellat a Viladecavalls fa deu dies
- Baralla a cops de destral i pales a Lloret de Mar
- La factura de l’energia nuclear
- Canvis en l’ordenança de civisme Barcelona deixarà de multar les prostitutes i castigarà més els clients i publicitar sexe de pagament