NOU DISC I 'TOUR' EN UN MOMENT DE MÀXIMA POPULARITAT

Malú es despulla

La cantant s'atreveix amb el seu primer Palau Sant Jordi aquesta nit dins de la gira de presentació del seu novè disc,

'Sí' L'artista posa sense roba a la caràtula del compacte

Somrient a la vida 8La cantant diu que està assaborint un bon moment, a nivell personal i professional.

Somrient a la vida 8La cantant diu que està assaborint un bon moment, a nivell personal i professional. / CARLOS MONTAÑÉS

2
Es llegeix en minuts
NÚRIA MARTORELL
BARCELONA

«Volia un disc que reflectís el que sóc realment», explica Malú. «La meva vida -afegeix- és ara com ara un complet 'sí'». I amb aquest positivisme explícit va gravar i va titular el seu novè disc. La gira de  s'enfronta aquesta nit a un repte difícil: omplir el Palau Sant Jordi. Però amb una notícia, positiva és clar, molt recent: ahir va saber que havia guanyat el disc de platí (fet que equival a 40.000 exemplars venuts). A més, el 9 de novembre ja va aconseguir reunir 15.000 seguidors al Palacio de los Deportes de Madrid. Però allà jugava a casa. «Vam voler començar així, sense estar-nos de res», admet la cantant.

En realitat, avui no serà la primera vegada que trepitgi el Palau Sant Jordi. Ja ho va fer «amb 17 anyets». Quan llavors era una Aprendiz. La peça que va interpretar com a convidada d'Alejandro Sanz (l'autor del tema). «Però ara evidentment és diferent. Així que hi ha nervis. Tensió. I, sobretot, molta emoció. El públic català sempre ha sigut meravellós».

Un punt d'agressivitat

Sí, Malú es mostra més dinàmica, i revesteix les seves peces fins i tot amb tocs electrònics. «Quan estava muntant el compacte, em venia de gust fer-lo d'una manera més agressiva. Donar-li un puntet d'agressivitat musical, perquè en els concerts pogués disfrutar encara més. I el resultat és un xou molt divertit», es congratula.

El senzill elegit, Que más me da, serveix d'exemple. Del seu posat més canyer. I també del seu optimisme declarat. Encara que es tracti de parlar de desamor, com és el cas. «És la postura més intel·ligent -assegu-

ra-. A vegades ens capfiquem pensant que el que ens ha passat és horrible en lloc de pensar: d'acord, m'has fet mal, m'has destrossat, però n'he après i gràcies a això encara em sento millor. Perquè he sortit reforçada de la situació».

Notícies relacionades

En un intent de reflectir aquesta nova Malú, «més forta i agressiva», la neboda del tocaor Paco de Lucía va voler posar despullada per il·lustrar el seu treball. «Va ser idea del fotògraf, Rubén Martín. I només amb ell m'hauria atrevit a fer-ho. Són unes imatges en què no buscàvem la sensualitat, sinó l'elegància. En blanc i negre. I jugant amb l'aigua». Bé, més aviat l'aigua els va jugar una mala passada. «Sí, es va trencar la piscina i va acabar tot inundat», recorda, entre rialles.

La coach del popular programa La voz firma diverses peces. I Dani Martín li va regalar «la més tendra»Desaparecer«Me la va enviar i em va encantar. Treu el meu costat més dolç. En el terreny personal. I interpretatiu». La seva veu pot amb tot.