ENTREVISTA

Katie Melua: "La bellesa no és atractiva quan sembla calculada"

La cantant i compositora actua avui a Cap Roig

Katie Melua actua avui a Cap Roig i treu nou disc el mes vinent.

Katie Melua actua avui a Cap Roig i treu nou disc el mes vinent.

1
Es llegeix en minuts
JORDI BIANCIOTTO / Barcelona

Veu estilitzada i una inquietud musical amb vistes a diversos plans sonors: intimisme acústic, pop somiador, temperament bluesístic.Katie Melua, 28 anys, nascuda a l'exsoviètica Geòrgiai crescuda alRegne Unit, ha cultivat una casella pròpia entre el 'mainstream' i la delikatessen. El seu nou disc, 'Ketevan' (el nom en llengua georgiana), sortirà el 16 de setembre. Abans, la gira d'aquest estiu celebra el seu 10è aniversari en el 'show business'. Avui recala aCap Roig(22.00 hores).

--¿Quina idea li ve al cap quan fa balanç d'aquests deu anys?

--¡Que han passat molt ràpid! És sorprenent. De tant en tant vaig a Geòrgia a veure els meus avis, i veig que tenen una vida relaxada, i aquest contrast em produeix una sensació estranya. Fa uns mesos vaig anar a cantar per a les tropes britàniques a l'Afganistan, després el nou disc, la gira... Va tot molt ràpid.

--La seva música barreja ingredients i canvia molt d'una cançó a una altra. ¿No ha pensat mai que podia resultar confús?

Notícies relacionades

--No. Quan vaig començar tendia al costat més folk i suau, i després hi ha hagut una progressió. M'imagino que si algú descobreix la meva música, sense haver-me escoltat mai abans, i sent el disc 'The house', per exemple la cançó 'The flood', i després escolta 'Piece by piece', doncs sí, podria semblar que estic llançant missatges confusos. Però des de dins, a partir del meu procés interior, no ho és en absolut. Per a mi, tot plegat, la meva carrera, és un viatge. Tinc la sort que ningú, inclosa la meva companyia, m'obliga a fer el mateix una vegada i una altra.

>>Llegiu l'entrevista completa amb lacantant i compositora Katie Melua a e-Periódico